گروه کشتیرانی شفافسازی کرد
گروه کشتیرانی شفافسازی کرد؛ شرکت کشتیرانی جمهوری اسلامی ایران در نامهای به رئیس اداره نظارت بر ناشران گروه مالی و خدماتی سازمان بورس و اوراق بهادار به شفافسازی وضعیت درآمدی و سودآوری خود پرداخت.
به گزارش صنعتصنف، در پی انتشار برخی ابهامات در رسانهها و طرح سؤالاتی از سوی سهامداران درباره وضعیت درآمدی و سودآوری شرکت کشتیرانی جمهوری اسلامی ایران، این شرکت در راستای تنویر افکار عمومی و سهامداران طی نامهای رسمی به رئیس اداره نظارت بر ناشران گروه مالی و خدماتی سازمان بورس و اوراق بهادار ضمن پاسخ به دغدغههای مطرحشده، به تشریح آخرین وضعیت مالی و عملکردی خود پرداخت.
در متن نامه شرکت کشتیرانی به رئیس اداره نظارت بر ناشران گروه مالی سازمان بورس و اوراق بهادار آمده است:
«جناب آقای واشقانی فراهانی
رئیس محترم اداره نظارت بر ناشران گروه مالی و خدماتی سازمان بورس و اوراق بهادار
با سلام و احترام
با توجه به برخی ابهامات مطرحشده در رسانههای خبری و سؤالات سهامداران گرامی پیرامون وضعیت درآمدی و سودآوری شرکت کشتیرانی جمهوری اسلامی ایران بدین وسیله توضیحات زیر جهت تنویر افکار سهامداران محترم ارائه میشود.
1. همانند دیگر شرکتهای سرمایهگذاری، بخش عمده درآمد شرکت اصلی کشتیرانی جمهوری اسلامی ایران از محل سود سهام شرکتهای تابعه تأمین میشود که این درآمدها پس از برگزاری مجامع عمومی عادی سالیانه شرکتهای تابعه در فصل بهار، در صورتهای مالی شرکت اصلی شناسایی میشود، لذا اتکای صرف به گزارشهای ماهانه و میاندورهای جهت ارزیابی عملکرد شرکت، رویکردی ناقص و غیرمنصفانه تلقی و بررسی دقیق وضعیت سودآوری نیازمند تحلیل صورتهای مالی تلفیقی گروه یا صورتهای مالی سالانه شرکت اصلی خواهد بود. شایان ذکر است بررسی سود و زیانهای میاندورهای و پایان سال گذشته به شرح جدول زیر موضوع مذکور را به خوبی تشریح میکند.
2. براساس گزارشهای منتشر شده در سامانه کدال، نهتنها کاهش درآمدی در شرکتهای تابعه مشاهده نشده، بلکه رشدهای قابل توجهی نیز به ثبت رسیده است. به عنوان نمونه، براساس صورتهای مالی ششماهه حسابرسیشده شرکت حمل کانتینری (که مهمترین شرکت گروه کشتیرانی ج. ا. ا به لحاظ سودآوری محسوب میشود) درآمد این شرکت در شش ماه نخست سال ۱۴۰۳ به بیش از ۲۹ هزار میلیارد تومان رسیده که نسبت به مدت مشابه سال گذشته (19.5 هزار میلیارد تومان) رشد چشمگیری را نشان میدهد. همچنین سود خالص این شرکت از ۵ هزار میلیارد تومان به بیش از ۹ هزار میلیارد تومان در مدت مورد اشاره افزایش یافته که حاکی از رشد ۸۲ درصدی سودآوری است.
همچنین قابل ذکر است اغلب شرکتهای زیرمجموعه گروه نیز در نیمه نخست سال ۱۴۰۳ نسبت به دوره مشابه سال قبل، عملکرد مطلوبتری از حیث سودآوری داشتهاند، لذا با توجه به مبالغ شش ماهه مذکور، پیشبینی میشود عملکرد تلفیقی گروه برای سال ۱۴۰۳ در حدود ۱۹ هزار میلیارد تومان تحقق یابد.
3. درخصوص هزینههای عملیاتی مندرج در گزارش ۹ ماهه، عمده اقلام مرتبط با سود و زیان تسعیر ارز ناشی از افزایش نرخ ارز در سال ۱۴۰۳ مربوط به سرفصلهای تسهیلات ارزی و داراییهای غیرعملیاتی بوده که توضیحات تکمیلی آن از طریق سامانه کدال منتشر شده است.
4. پرداخت بیش از ۹ هزار میلیارد تومان سود سهام در مجمع عمومی سالیانه مهرماه ۱۴۰۳ منجر به کاهش سود انباشته شرکت اصلی شده است.
5. از ابتدای سال جاری تاکنون، سهام شرکت با توجه به وضعیت مطلوب درآمدی و سودآوری، بازدهی بیش از ۲۵ درصدی را برای سهامداران به همراه داشته است.
در پایان به سهامداران محترم توصیه میشود جهت ارزیابی دقیق وضعیت مالی شرکت، صرفاً به اطلاعیههای رسمی منتشره در سامانه کدال استناد کرده و از توجه به اخبار منتشر شده در دیگر رسانهها خودداری کنند.
کشتیرانی جمهوری اسلامی ایران»
ثبت دیدگاه