حمایت اولویتدار از کسبوکارهای آسیبدیده از جنگ
حمایت اولویتدار از کسبوکارهای آسیبدیده از جنگ؛ در جریان جنگ ۱۲ روزه، ۹ شهرک صنعتی در کشور آسیب دیدند، اما تولید متوقف نشد. دولت با تدوین بستهای حمایتی، بازسازی واحدهای خسارتدیده و حمایت از کسبوکارهای کوچک را در اولویت قرار داده است.
به گزارش صنعتصنف، در جریان جنگ 12 روزهای که از سوی رژیم صهیونی علیه ایران تحمیل شد، بالغ بر ۹ شهرک صنعتی در ۷ استان کشور آسیب دیدند و ۱۵ واحد صنعتی بین ۴۰ تا ۶۰ درصد متحمل خسارت شدند.
برخی از این حملات حتی زیرساختهای دارویی کشور را هدف قرار دادند و کارخانههایی مانند کیمیدارو و آذریت نیز از آسیب در امان نماندند.
با این حال، به گفته مدیرعامل سازمان صنایع کوچک، تولید در این دوره نهتنها متوقف نشد، بلکه در برخی اقلام اساسی به دلیل افزایش تقاضا، رشد نیز داشت. زنجیره توزیع، حملونقل و لجستیک نیز همگام با تولید فعال بود و نقش مؤثری در حفظ پایداری بازار ایفا کرد.
در دومین جلسه بررسی ابعاد خسارات جنگ که با حضور رئیسجمهور برگزار شد، قرار شد در جلسه آینده با حضور نهادهای مرتبط، درباره وضعیت واحدهای صنعتی آسیبدیده تصمیمگیری شود. در همین راستا، وزارت صمت با محوریت وزیر، کمیتههای تخصصی را فعال کرده و کارگروههایی مانند کارگروه زیربنایی برای مقابله با بحران تشکیل شده است.
دولت در حال نهاییسازی بستهای حمایتی برای جبران خسارات و حمایت از تولید است که بهزودی از سوی هیئت وزیران ابلاغ خواهد شد.
این بسته شامل دو بخش، حمایت مستقیم از واحدهای آسیبدیده از طریق تأمین ارز و منابع مالی برای بازسازی و حمایت عام از صنایع کشور با تسهیل در ثبت سفارش، ترخیص کالا، امور گمرکی و رفع موانع تولید است.
یکی از پیامدهای منفی جنگ، توقف فعالیت برخی بنگاهها و کاهش درآمد کسبوکارهای خرد و کوچک بود. گزارشهایی نیز از تعدیل نیرو در برخی کارخانهها منتشر شد. با این حال، دولت تأکید کرده است که بازسازی مناطق آسیبدیده و حمایت از کسبوکارهای کوچک در اولویت قرار دارد.
محمدرضا عارف، معاون اول رئیسجمهور در جلسه هیئت امنای حساب پیشرفت و عدالت، بر ادامه پرداخت تسهیلات خرد برای اشتغال پایدار تأکید کرده و گفته است که کسبوکارهای آسیبدیده از حمله رژیم صهیونیستی در اولویت حمایت دولت هستند.
او تخصیص منابع بانکی برای تأمین سرمایه ثابت و سرمایه در گردش بنگاههای خرد و متوسط را ضروری دانسته و نقش مشاغل خانگی و کسبوکارهای کوچک را در کاهش نرخ بیکاری حیاتی توصیف کرده است.
در روزهای ابتدایی جنگ، برخی کارفرمایان به بهانه شرایط بحرانی از پرداخت حقوق کارکنان خودداری کردند که با واکنش جامعه کارگری روبهرو شد. خوشبختانه با پایان جنگ، این مشکلات برطرف شده و فعالیت واحدهای تولیدی به روال عادی بازگشته است.
ثبت دیدگاه