رونمایی از چالشهای بزرگ اقتصاد ایران در اتاق تهران
نشست سیویکم هیات نمایندگان اتاق بازرگانی تهران در دوره نهم با بررسی مسائل و رویدادهای مهم اقتصادی کشور برپا شد.
به گزارش صنعتصنف به نقل از روابط عمومی اتاق تهران، مسعود خوانساری، رئیس اتاق تهران در این نشست به پنچ چالش بزرگ «بیکاری و معیشت»، «سرخوردگی جوانان»، «رکود اقتصادی طولانیمدت»، «بحران منابع طبیعی» و «فروپاشی اکوسیستم» اشاره کرد.
خوانساری با اشاره به گزارش اخیر مجمع جهانی اقتصاد که در آن ریسکهای کنونی اقتصاد ایران بیان شده، ابزار امیدواری کرد که در تدوین برنامه هفتم توسعه به این چالشهای جدی توجه ویژهای شود.
نشست بهمنماه هیات نمایندگان اتاق بازرگانی تهران بهصورت حضوری و مجازی با رعایت دستورالعملهای بهداشتی برگزار شد. در این نشست، نمایندگان بخش خصوصی در حوزههای مختلفی مانند حملونقل، صادرات، معافیتهای مالیاتی، صادرات مواد خام، تورم، تغییرات لایحه بودجه سال آینده در مجلس و ... به بحث و تبادلنظر پرداختند.
اگرچه قرار بود حسن بابایی، رئیس سازمان ثبت اسناد و املاک کشور در جمع اعضای هیات نمایندگان اتاق تهران حضور پیدا کند و از مشکلاتی که در این حوزه به فعالیتهای اقتصادی بخش خصوصی لطمه وارد میکند، بشنود و به سوالات پاسخ دهد، اما بهدلیل طولانی شدن دیگر برنامههایش دچار تاخیر شد و درنهایت جلسه بدون حضور او پایان پیدا کرد.
پنج چالش اقتصاد ایران
رئیس اتاق تهران در بخش دیگری از صحبتهایش به گزارش جدید مجمع جهانی اقتصاد درباره سال 2022 پرداخت و گفت: در این گزارش درباره ایران به 5 ریسک اصلی پرداخته شده که مسائل مهمی است که فعالان اقتصادی هم بر ضرورت چارهاندیشی برای این مشکلات اصلی کشور تاکید دارند.
بهگفته وی چالش بزرگ اول مساله اشتغال و معیشت است که در این گزارش پیشبینی شده در سال 2022 ریسک اول اقتصاد ایران باشد. چالش دوم سرخوردگی جوانان؛ چالش سوم رکود اقتصادی طولانیمدت، چهارم بحران منابع طبیعی و پنجم فروپاشی اکوسیستم است. ما درباره همه این پنج مورد در جلسات قبلی هیات نمایندگان اتاق تهران مفصل بحث کردهایم. متاسفانه چالش اشتغال و معیشت با تصمیماتی که این روزها گرفته میشود، ممکن است عمیقتر و جدیتر شود؛ قوانینی که درباره مالیات بر عایدی سرمایه، مالیات بر خانههای خالی، مالیات بر خودرو و ... تصویب و به مرحله اجرا میرسد همه باعث میشود سرمایهگذاری در داخل کشور بیشتر دچار بحران شود.
خوانساری ادامه داد: حداقل در این زمان نیاز است با دقت بیشتری موضوع دیده شود و در نظر گرفت که چه زمانی برای اجرای این مصوبات بهترین زمان است؟ زیرا متاسفانه این مصوبات خروج سرمایه را افزایش خواهد داد و خروج سرمایه یعنی کم شدن اشتغال و به وجود آمدن مشکلات بیشتر برای معیشت مردم. سرخوردگی جوانان هم باتوجه به نبودن شغل برای آنها به وجود میآید و تنگناها و محدودیتهایی که برای جوانان فعال بهویژه در حوزه استارتآپی پیش میآید، چالشها را بدتر و جدیتر میکند. درباره بحران منابع طبیعی هم که بحثهای بسیاری شده است و مهمترین آن، بحران آب است که باید برای حل آن برنامهریزی و چارهاندیشی شود.
او در ادامه گفت: برنامه هفتم توسعه قرار بود سال جاری تدوین شود که یک سال عقب افتاده است. امیدوارم این 5 چالش مهم که در گزارش مجمع جهانی اقتصاد مورد اشاره قرار گرفته، به عنوان مسائل اصلی در برنامه هفتم توسعه اقتصادی، اجتماعی، فرهنگی و سیاسی کشور دیده شود و مورد توجه برنامهنویسان قرار گیرد.
رئیس اتاق تهران همچنین اشارهای به آخرین گزارشی که سازمان شفافیت بینالمللی منتشر کرده است، داشت و گفت: گزارش ارائه شده از سوی سازمان شفافیت بینالمللی درباره شاخص ادارک فساد است؛ در سال 2017 ایران در بین 180 کشور رتبه 130 را داشت اما متاسفانه امسال با 30 پله نزول ما به 150 رسیدهایم که این جای تامل و تفکر دارد و امیدواریم با اتفاقاتی که در اقتصاد کشور خواهد افتاد، وضعیت فساد بهبود پیدا کند و شاهد کاهش آن باشیم.
خوانساری با بیان اینکه خبرهای خوبی از مذاکرات هستهای به گوش میرسد؛ گفت: امیدواریم مذاکرات به زودی به توافف منجر شود؛ اگر این اتفاق رخ دهد حتما شاهد تاثیرات مثبت آن در اقتصاد کشور خواهیم بود؛ هم فروش نفت بهتر خواهد شد و هم صادرات رشد میکند و البته هزینههای سرباری که به دلیل تحریم بر اقتصاد تحمیل شده، کم خواهد شد. در حال حاضر پیشبینی شده است که تحریمها در سال آینده 20 درصد هزینههای مبادله را افزایش خواهد داد که با توافق این هزینهها کنترل میشود.
ثبت دیدگاه