جهان در 2022 گرسنه‌تر شد

جهان در 2022 گرسنه‌تر شد

جهان در 2022 گرسنه‌تر شد؛ گرسنگی و سوءتغذیه همچنان رو به افزایش است به‌طوری که 823 میلیون نفر در جهان در سال 2021 از گرسنگی رنج می‌بردند و این عدد در سال 2022 بالغ‌بر 50 میلیون نفر بیشتر شد.

به گزارش ، سازمان ملل متحد درباره رشد قیمت‌ها و بحران غذا در جهان به واسطه شیوع پاندمی کووید 19، جنگ روسیه و اوکراین و تغییرات آب و هوایی هشدار داد و اعلام کرد که جهان به سمت شرایط بی‌سابقه‌ای از نظر افزایش قیمت مواد غذایی پیش می‌رود که افزایش شدید قیمت‌ها کشورهای جهان را‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ تحت تأثیر جدی قرار داده است.

قیمت محصولات غذایی در کشورها بسیار بالاست و باعث شده تورم در نقاط مختلف جهان نیز بالا باشد، به‌طوری که برنامه غذای جهانی ملل متحد برآورد کرده 345 میلیون نفر در 82 کشور جهان در حال حاضر با ناامنی غذایی روبه‌رو هستند که حدود 50 میلیون نفر آن در 45 کشور جهان در آستانه قحطی یا شبه‌قحطی هستند و 882 هزار نفر به بحران غذایی وارد شده‌اند.

براساس این گزارش گرسنگی و سوءتغذیه همچنان رو به افزایش است به‌طوری که 823 میلیون نفر در جهان در سال 2021 از گرسنگی رنج می‌بردند اما اکنون جنگ روسیه و اوکراین این شرایط را‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ تشدید کرده است. این دو کشور درمجموع 30 درصد گندم، 70 درصد روغن و 20 درصد ذرت جهان را‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ تامین می‌کنند. حدود 50 کشور به صادرات روسیه و اوکراین وابسته‌اند و 30 درصد غلاتشان را‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ از آنها تامین می‌کنند. حدود 20 کشور، 50 درصد وارداتشان را‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ از این کشوها انجام می‌دهند.

علاوه‌بر این روسیه یکی از صادرکنندگان بزرگ کودهای شیمیایی در جهان است که افزایش قیمت آن تأثیر زیادی در رشد قیمت محصولات کشاورزی و غذایی داشته است. نهاده‌ها بخش مهمی از هزینه‌های تولید محصولات کشاورزی را‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ تشکیل می‌دهند و هرگونه افزایش قیمت آنها هزینه‌های تولید را‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ بیشتر می‌کند.

این گزارش اضافه می‌کند جنگ اوکراین باعث شده به تعداد گرسنگان جهان در سال 2022 حدود 50 میلیون نفر دیگر اضافه شود. از آنجا که قیمت مواد غذایی همچنان رو به افزایش است، 19 میلیون نفر دیگر نیز احتمال دارد تا سال 2023 وارد جمع گرسنگان جهان شوند.

افزایش ممنوعیت صادرات غذا

بنابر اعلام «ژئوپالتیکس»،15  سپتامبر 2022 حدود 21 کشور برای 30 محصول کشاورزی و غذایی خود ممنوعیت صادراتی تعریف کردند و 6 کشور هم برای 11 محصول محدودیت صادرات اعمال کردند. همه اینها با هدف برداشتن فشار قیمتی برای مردم کشورهایشان انجام می‌شود.

بر اساس این گزارش هند یکی از بزرگترین صادرکنندگان جهان و دومین کشور بزرگ تولیدکننده گندم ممنوعیت صادراتی برای برنج‌های شکسته و گندم اعمال کرد و همچنین برای برنج سفید هم 20 درصد عوارض تعیین کرد. همچنین تایلند و ویتنام نیز برای همکاری به افزایش قیمت برنج در بازارهای جهانی موافقت کردند.

کشورهایی مانند صربستان، قزاقستان، جمهوری کوزوو و مصر محدودیت‌های صادراتی برای گندم اعمال کردند تا حداقل برای سال جاری از تامین نیاز داخلی‌شان اطمینان حاصل کنند. آرژانتین به‌عنوان بزرگترین صادرکننده روغن سویا در جهان صادرات سویای روغنی و خوراکی را‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ ممنوع کرد. از سوی دیگر اندونزی به‌عنوان بزرگترین صادرکننده روغن پالم صادرات این محصول را‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ ممنوع کرد.

در این میان، ایران به‌عنوان بزرگترین تامین‌کننده میوه و سبزی، محدودیت‌های صادراتی برای بادمجان و گوجه فرنگی در نظر گرفت. ترکیه عمده‌ترین صادرکننده گوشت هم محدودیت‌هایی برای صادرات گوشت گاو، بز، کره و روغن‌های خوراکی در نظر گرفت. مالزی هم صادرات جوجه را‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ پس از اختلال عرضه در این کشور پس از جنگ روسیه و اوکراین متوقف کرد.

اقدامات جهانی برای مقابله با گرسنگی

در کنار جنگ اوکراین، تغییرات آب و هوایی، وقوع انواع سیل در پاکستان و خشکسالی‌های بزرگ که در شاخ آفریقا همچنان بر تولید غذا تأثیر منفی می‌گذارد، در عرضه هم به شوک قیمت‌ها دامن می‌زند.

براساس اعلام بانک جهانی تورم غذا در جهان در سال 2022 به بیشترین میزان رسیده به‌طوری که حدود 94 درصد کشورهای با درآمد پایین، 89 درصد کشورهای با درآمد متوسط روبه پایین و 89 درصد کشورهای متوسط رو به بالا، تورم بیش از 5 درصد را‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ نسبت به سال گذشته دارند.

بحران غذایی به‌طور وحشتناکی بر کشورهای جنوب و شرق آفریقا تأثیر می‌گذارد که این تأثیرات به ویژه در جنوب سودان و جمهوری کنگو، سومالی، اتیوپی، شدیدتر است و روز به روز وخیم‌تر می‌شود.

بر اساس این گزارش رهبران جهان اقدامات جدی را‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ برای جلوگیری از بحران غذایی که در آینده نزدیک محتمل است در نظر گرفتند، از آنجایی که جنگ در اوکراین عرضه مواد غذایی در جهان را‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ مختلف کرده روسیه و اوکراین توافق کردند صادرات غلات از طریق دریای سیاه انجام شود. این اقدام با میانجیگری ترکیه و با حضور نماینده سازمان ملل متحد در 22 جولای 2022 انجام شد.

بانک جهانی هم اعلام کرده حمایت مالی 30 میلیارد دلاری طی 15 ماه در حوزه‌های کشاورزی، تغذیه، حوزه اجتماعی و آب در نظر گرفته است.

در ماه می بانک جهانی و گروه G7 گرد هم آمدند تا کاتالیزوری برای یک اقدام فوری برای مقابله با بحران غذایی و گرسنگی در جهان پیدا کنند. رهبران گروه G7 اعلام کردند 4.5 میلیارد دلار برای مبارزه با ناامنی غذا در جهان اختصاص دادند. اتحادیه اروپا که به‌طور عمده کشورهای واردکننده غذا هستند، به شرکای تجاری خود هشدار دادند سیاست‌های محافظه‌کارانه تجاری که تجارت مبتنی بر اعمال عوارض است در برابر تجارت غذایی اتخاذ نکنند.
 

ثبت دیدگاه

شکیبا باشید ...