اقتصاد در پاییز 5 درصد رشد کرد

اقتصاد در پاییز 5 درصد رشد کرد

اقتصاد در پاییز 5 درصد رشد کرد؛ رشد اقتصادی کشور به قیمت پایه سال ۱۳۹۵ به ۵.۳ درصد رسیده که در مقایسه با پاییز پارسال نیم درصد افزایش داشته است.

به گزارش ، معاون اقتصادی بانک مرکزی در این‌باره اظهار داشت: رشد اقتصادی کشور به قیمت پایه سال ۱۳۹۵ به ۵.۳ درصد رسیده که در مقایسه با شاخص رشد اقتصادی ۴.۸ درصدی در پاییز پارسال، شاهد افزایش نیم درصدی این شاخص مهم بوده‌ایم.

پیمان قربانی یادآور شد همچنین رشد اقتصادی بدون نفت نیز ۴.۵ درصد بوده است.

وی با بیان اینکه با وجود کنترل نقدینگی، شاهد افزایش رشد اقتصادی در کشور بودیم، افزود: در سال گذشته، در اسفندماه ۱۴۰۰ رشد نقدینگی کشور برابر ۳۹ درصد بوده است، در حالیکه رشد ۱۲ ماهه نقدینگی را در پایان بهمن 1401 را به ۳۲ درصد رسانده‌ایم در همین حال نقدینگی اسفند 1400 تا پایان بهمن امسال ۲۶.۳ درصد رشد داشته است.

قربانی با اشاره به اینکه رشد اقتصادی در فصل بهار ۲.۲ درصد، فصل تابستان ۳.۶ درصد و فصل پاییز ۵.۳ درصد بوده است، اضافه کرد: این ارقام به این معنی است که هم نسبت به سال گذشته و هم نسبت به امسال، رشد اقتصادی سیر فزاینده داشته است.

به‌گفته وی، گروه کشاورزی ۱.۱ درصد، گروه نفت ۱۵.۴ درصد، گروه صنایع و معادن ۸.۹ درصد و بخش صنعت ۱۱.۶ درصد رشد داشته است. همچنین گروه خدمات نیز در این مدت رشد ۳.۳ درصدی را به ثبت رسانده است.

معاون بانک مرکزی با اشاره به جزییات هزینه ناخالص داخلی در کشور گفت: ارقام این بخش امیدبخش است به طوری‌که در ۹ ماهه امسال رشد مصرف خصوصی کشور ۷.۷ درصد بوده که تنها در پاییز این شاخص برابر ۱۱.۳ درصد به ثبت رسیده است. درحالیکه این رقم در سال گذشته ۲.۹ درصد بوده است. مصرف دولتی نیز ۱۶ درصد رشد داشته است.

به‌گفته قربانی، نکته مهم رشد سرمایه‌گذاری یا تشکیل سرمایه ثابت ناخالص است که در سه‌ماهه سوم ۱۶.۶ درصد رشد داشته‌ایم و این عدد در حوزه ماشین‌آلات ۲۸.۳ درصد بوده و این رقمی است که در سال‌های اخیر بی‌سابقه بوده است و درحوزه ساختمان نیز رشد ۶.۹ درصدی به ثبت رسیده است.

معاون اقتصادی بانک مرکزی که در یک گفت‌وگوی تلویزیونی صحبت می‌کرد، درباره دلیل رشد اقتصادی ثبت شده در بخش‌های مختلف، گفت: روند رشد اقتصادی کشور روند مثبت و امیدبخشی است و سرمایه‌گذاری انجام‌شده نیز روند خوبی را طی کرده است.

قربانی در بخش دیگری از صحبت‌های خود به موضوع مهار رشد نقدینگی و تورم در کشور اشاره کرد و افزود: در بهمن‌ماه 1401 تورم کشور ۴۳.۶ درصد بوده و این ارقام در وبگاه بانک مرکزی قرار گرفته و جزییات تورم از سال ۱۳۹۷ به بعد نیز که پیشتر منتشر نشده بود، اکنون در دسترس است.

وی خاطرنشان کرد که نرخ تورم تولیدکننده نیز ۳۶.۱ درصد بوده است.
 

ثبت دیدگاه

شکیبا باشید ...