کاهش پرشدگی 12 سد به 20 درصد

کاهش پرشدگی 12 سد به 20 درصد

کاهش پرشدگی 12 سد به 20 درصد؛ وضعیت سدهای مهم (شرب-کشاورزی) از ابتدای سال آبی جاری (ابتدای مهرماه 1401) تا 17 تیرماه 1402 بیانگر این است که تعدادی از سدهای کشور کمتر از ۲۰ درصد آب دارند.

به گزارش ، با شروع فصل گرما میزان تبخیر آب از سدها افزایش یافته و اوضاع بعضی از سدها رو به بحرانی شدن حرکت می‌کند، به‌طوری که طبق آمار اعلامی تا تاریخ هفدهم تیرماه بالغ‌بر ۱۲ سد مهم کشور کمتر از ۲۰ درصد آب دارند.

سد دوستی و طرق استان خراسان رضوی به ترتیب ۱۰ درصد و ۱۴ درصد، سد خداآفرین استان آذربایجان غربی ۱۱ درصد، سد بارون استان آذربایجان غربی 19 درصد، سد شمیل و نیان استان هرمزگان ۲۰ درصد، سد نهرین استان خراسان جنوبی ۱۹ درصد، سد تنگوئیه سیرجان استان کرمان ۱۴ درصد و سد ساوه استان مرکزی ۱۴ درصد پر هستند.

در این بین سد رودبال داراب استان فارس ۳ درصد و چاه‌نیمه‌های استان سیستان و بلوچستان تنها ۵ درصد پر هستند و میزان پرشدگی دو سد دز استان خوزستان و وشمگیر گلستان و بوستان استان گلستان صفر است.

حجم آب موجود در سدهای کشور در این مدت به ۲۹ میلیارد و ۴۶۰ میلیون مترمکعب رسید که در مقایسه با سال گذشته ۲۰ درصد افزایش داشته است.

همچنین میزان ورودی آب به سدهای کشور تا هفدهم تیرماه برابر ۳۶ میلیارد و ۲۲۰ میلیون مترمکعب بوده که این عدد در مقایسه با سال گذشته که عددی معادل ۲۸ میلیارد و ۱۸۰ میلیون مترمکعب بوده بالغ‌بر ۲۹ درصد افزایش داشته است.

میزان خروجی از مخازن سدهای کشور در این تاریخ ۲۵ میلیارد و ۸۱۰ میلیون مترمکعب ثبت شده که این عدد در قیاس با سال گذشته که عددی معادل ۲۲ میلیارد و ۸۴۰ میلیون مترمکعب بوده بیانگر افزایش ۱۳ درصدی است.

در همین حال میزان پرشدگی مخازن سدهای کشور نیز به عدد ۶۰ درصد رسیده است.

همچنین ارتفاع کل ریزش‌های جوی کشور معادل ۲۰۴.۸ میلی‌متر بوده که این مقدار بارندگی نسبت به میانگین دوره مشابه درازمدت ۲۳۸.۲ میلی‌متر، ۱۴ درصد کاهش و نسبت به دوره مشابه سال آبی گذشته که عددی معادل ۱۸۵.۹ میلی‌متر بوده بالغ‌بر ۱۰ درصد افزایش را نشان می‌دهد.
 

ثبت دیدگاه

شکیبا باشید ...