حقوق کارگران یکسال از تورم عقب‌تر است

حقوق کارگران یکسال از تورم عقب‌تر است

حقوق کارگران یکسال از تورم عقب‌تر است؛ مبلغ واقعی دستمزد کارگران، عددی نیست که به‌عنوان دستمزد تعیین و به کارگر پرداخت می‌شود. درواقع حقوق کارگران همیشه یک سال نسبت به تورم عقب‌تر است.

به گزارش ، نماینده کارگران در شورای‌عالی کار با اشاره به اینکه رئیس سازمان برنامه و بودجه ارتباط بین دستمزد و تورم را بیان کرده بود، گفت: همیشه حقوق کارگران نسبت به تورم یکسال عقب‌تر است. در تعیین دستمزد، تورم انتظاری سال مورد نظر لحاظ نمی‌شود. مبلغ واقعی دستمزد کارگران، عددی نیست که به‌عنوان دستمزد تعیین و به کارگر پرداخت می‌شود. درواقع حقوق کارگران همیشه یک سال نسبت به تورم عقب‌تر است.

محمدرضا تاجیک گفت: ساختار دستمزدها باید به‌صورت اساسی اصلاح شود. هدف از اجرای تعیین مزد این است که مزد تعیین شده بتواند معاش خانواده کارگر را پوشش دهد درصورتی که دستمزد فعلی نمی‌تواند اقلام خوراکی خانوار کارگران را پوشش دهد و روش تعیین فعلی دستمزد باید تغییر یابد.

این فعال کارگری ادامه داد: به نظر می‌رسد در سال‌های اخیر در کمیته دستمزد شرکای اجتماعی به‌دنبال کوچک کردن سفره کارگران و کم کردن جمع هزینه‌های زندگی هستند نه اینکه برای یک زندگی استاندارد و مطلوب، نظر کارشناسی ارائه یا به جمع‌بندی مناسب برسند.

تاجیک با تأکید براینکه نمایندگان کارگران به‌دنبال افزایش درصدی مزد نیستند، اضافه کرد: مبلغ دستمزد 5 میلیون و 300 هزار تومان بسیار کوچک است. حتی اگر حقوق صد درصد هم افزایش یابد بازهم نمی‌تواند تأمین‌کننده هزینه‌ها و نیازهای جامعه کارگری باشد. به همین دلیل به‌دنبال این هستیم درراستای ماده 41 قانون کار، دستمزد بتواند هزینه‌های سبد معیشت را تأمین کند.

عضو کمیته دستمزد شورایعالی کار با اشاره به اینکه میانگین یک خانوار کارگری 3.3 است، تصریح کرد: دریافتی 7 میلیون تومان شاید تنها هزینه‌های خوراکی را پوشش بدهد ولی در بحث مسکن، کارگر با مشکل روبه‌رو می‌شود، چون هزینه‌های مسکن و اجاره‌بها بالاست و در کنار آن هزینه‌های آموزش و تحصیل و بهداشت و درمان هم هست. بنابراین از شرکای اجتماعی توقع داریم هر عددی که برای دستمزد مدنظرشان است چارچوب هزینه‌کرد هم برایش داشته باشند.

نماینده کارگران در شورای عالی کار اظهار داشت: برای آنکه چرخ تولید در کشور به گردش درآید باید توان کارگر بالا برود زیرا کارگری که نتواند نیازهای اولیه زندگی را برطرف کند، قادر به استفاده از محصولات تولید دست خود یا دیگر کارگران هم نخواهد بود.
 

ثبت دیدگاه

شکیبا باشید ...