دورخیز برای تغییر قانون سازمان حفظ نباتات
سامانه سماک (سامانه مجوزهای الکترونیکی کشاورزی) از ابتدای اسفندماه آغار به کار خواهد کرد و در فاز اول این سامانه سلامت همه محصولات کشاورزی صادراتی بررسی خواهد شد.
به گزارش صنعتصنف، شاهپور علاییمقدم، رئیس سازمان حفظ نباتات در نشست خبری که به مناسبت دهه فجر برگزار شد در تشریح آخرین وضعیت صادرات فلفل به روسیه گفت: ۵ جلسه وبیناری با طرف روسی داشتیم. هیاتی هم از ایران به روسیه رفت و با وزارت کشاورزی روسیه، سرویس فدرال حمایت از مصرفکنندگان و سازمان قرنطینه آن کشور جلسه برگزار کردند. مشکل اینجا بود که ۴ سمی که در بسترهای گلخانههای ما استفاده میشد و تاییدیه اتحادیه اروپا و موسسه تحقیقات گیاهپزشکی خودمان را داشت در روسیه استفاده نمیشد. از آن طرف هم ۷ سمی را که آنها در بستر تولید استفاده میکردند در کشور ما استفاده نمیشود. یعنی سموم ثبت شده در دو کشور با هم انطباق نداشت.
وی ادامه داد:طرف روسی درخواست کرد تمام اطلاعات بسترهای تولید ما را داشته باشند تا بتوانند در زمینه باز کردن صادرات فلفل اقدام کنند. بیش از ۳۲ گلخانه را به آنها معرفی کردیم و اطلاعات بسترهای تولید، صادرکنندگان و روش های مبارزه را نیز ارائه کردیم. قرار است اواسط بهمن طرف روسی بازدیدی از این بسترها داشته باشند و بعد از اینکه اطلاعات را راستی آزمایی کردند صادرات به روسیه در زمینه فلفل دلمهای باز خواهد شد.
وی درباره صادرات کیوی نیز گفت: ۳۸۰ هزار تن ظرفیت تولید کیوی در کشور داریم. در ۱۲ هزار و ۵۰۰ هکتار و در سه استان گلستان، گیلان و مازندران کیوی کشت میشود. ۵۰ درصد تولیدات کشور صادراتی است. از ۱۸۰ هزار تن کیوی صادراتی سهم هند ۳۲ هزار تن است. تاکنون نیز ۲۷ هزار تن کیوی به هند صادر شده است.
علاییمقدم در بخش دیگری از صحبتهایش به هجوم ملخهای صحرایی نیز اشاره کرد و گفت: از نیمه بهمنماه احتمال حمله ملخها وجود دارد. اگر ۵۰ میلیارد تومان اعتبارات لازم برای مبارزه با این آفت تخصیص داده شود مبارزه امکانپذیر است. در حال حاضر از این میزان ۱۰ میلیارد تومان تخصیص داده شده است.
وی در پایان به قانون سازمان حفظ نباتات نیز اشاره کرد و گفت: قانون سازمان حفظ نباتات برای ۴۶ سال قبل است و پیشنهاد دادیم که این قانون تغییر کند.
ثبت دیدگاه