واگذاری 104 شرکت زیان‌ده دولتی

واگذاری 104 شرکت زیان‌ده دولتی

واگذاری 104 شرکت زیان‌ده دولتی؛ رئیس سازمان خصوصی‌سازی اعلام کرد از ۱۸۹ شرکتی که در فهرست واگذاری قرار دارند ۱۰۴ شرکت زیان‌ده هستند.

به گزارش ، حسین قربانزاده با بیان این مطلب در نشست خبری اظهار داشت: جزئیات همه واگذاری‌هایی که دو دهه گذشته انجام شده در سامانه‌ای تحت عنوان پاسخ به استحضار مردم رسیده است. این واگذاری‌ها در 9 رسته موضوعی شامل بانک و بیمه، معدن، پتروشیمی، راه و شهرسازی، صنعت، خدمات، کشاورزی، پالایش نفت و نیرو می‌شود

قربانزاده با بیان اینکه پیگیری برای بازگشت شرکت‌هایی که از گروه‌بندی خارج شده‌اند ادامه دارد، توضیح داد: حدود ۳۲۸ شرکت یا از گروه‌بندی خارج شده‌ یا از ابتدا گروه‌بندی نداشتند. همچنین این پیشنهاد برای دریافت مجوز گروه سه مطرح شده که در حال بررسی هیات دولت است و یک اتفاق مثبت برای شرکت‌هایی که از گروه‌بندی خارج شده‌اند به حساب می‌آید.

وی با اشاره به حاشیه‌هایی که برای شرکت فولاد مبارکه اتفاق افتاد اظهار داشت: شرکت فولاد یکی از بزرگترین شرکت‌های بورسی بود که این حاشیه‌ها برای آن رخ داد. با این حال مشخص نیست شرکت‌هایی که نظارتی روی آنها وجود ندارد در چه وضعیتی هستند. از ۱۸۹ شرکتی که در فهرست واگذاری قرار دارند ۱۰۴ شرکت زیان‌ده هستند و روز به روز هم به زیان آنها اضافه می‌شود و همه این زیان از جیب ملت ایران می‌رود.

وی با تاکید بر این‌که صورت‌های مالی همه شرکت‌ها باید شفاف شود، ادامه داد: تا اواسط مهرماه سال جاری همه شرکت‌هایی که در فهرست واگذاری قرار دارند شفاف خواهند شد. از ۱۲۸ شرکت مذکور فقط ۲۴ شرکت وضعیت مناسب و شفافی دارند و می‌توان آنها را در رتبه A قرار دارد.

رئیس سازمان خصوصی‌سازی درباره ۲۰ شرکت دولتی که در فهرست واگذاری قرار دارند توضیح داد: صد درصد هواپیمایی کیش، صد درصد لوله‌گستر اسفراین، ۷۶ درصد مجتمع صنعتی اسفراین، ۸۰ درصد آلومینای ایران، صد درصد معادن و صنایع معدنی طلای زرشوران، ۱۵ درصد مجتمع صنایع آلومینای جنوب، ۲۰ درصد توسعه نیشکر جانبی، صد درصد کشاورزی و دامپروری سفیدرود، ۴۹ درصد طراحی ساختمان نفت، ۱۶ درصد پالایش نفت امام خمینی (ره)‌ شازند، ۴۰ درصد پالایش نفت کرمانشاه، 17.9 درصد پالایش نفت ستاره خلیج فارس، ۳۰ درصد عمران مسکن شرق، ۴۰ درصد عمران مسکن ثامن، ۱۰ درصد اپال پارسیان سنگان و ۳۵ درصد فولاد سفیددشت در فهرست واگذاری قرار دارند.

او درباره آخرین وضعیت سایپا و ایران خودرو توضیح داد: درباره این واگذاری سوء‌تفاهم‌هایی صورت گرفته است. باید توجه کرد که سهام مستقیم دولت در سایپا 17 درصد و در ایران خودرو پنج درصد است و درباره واگذاری این سهام وزارت اقتصاد تصمیم می‌گیرد.

قربانزاده با بیان این‌که بزرگترین مانع در واگذاری سهام دولت در سایپا و ایران خودرو وثیقه بودن این سهام است، تصریح کرد: برای آزادسازی این وثیقه بارها نامه زده شده است.

وی ادامه داد: از طرف دیگر از آنجایی که این دو سهام ارزنده هستند برای شیوه واگذاری آن یک کارگروه مشترک بین وزارت صنعت، معدن و تجارت و وزارت اقتصاد تشکیل شده و شش جلسه هم برگزار شده است نتیجه این جلسات به یک سند مشترک ختم شد که حدود 20 درصد آن افتراقی و 80 درصد آن مشترک است.

قربانزاده ادامه داد: هر دو وزارتخانه در این موضوع اشتراک نظر دارند که باید قیمت‌گذاری خودرو تا پایان سال به حداقل برسد. پیش‌نیازهای واگذاری هم مطرح و بر این موضوع تاکید شد که هیچ اصلاح ساختاری نباید مسیر واگذاری را مختل کند. یک قفل در سایپا وجود دارد و معتقد هستیم ابتدا باید یک شرکت زیرمجموعه سایپا واگذار شود تا این قفل باز شود.

وی اضافه کرد: درباره ایران خودرو هم باید با خودسهامداری ترکیب شود. نظر افتراقی درباره نحوه خودسهامداری است که این موضوع هفته آینده تعیین تکلیف می‌شود.

رئیس سازمان خصوصی‌سازی با تاکید بر اینکه مشمولان کمیته امداد و سازمان بهزیستی طبق قانون جامانده سهام عدالت به حساب می‌آیند، تصریح کرد: در قانون به دیگر افراد واجدشرایط هم اشاره شده است که مطابق قانون شامل هر فرد مستحق دریافت سهام عدالت می‌شود که این افراد باید توسط وزارت رفاه و وزارت اقتصاد شناسایی شوند.

قربانزاده درباره پرتفوی جاماندگان سهام عدالت نیز گفت: حدود شش شرکت هلدینگ برای پرتفوی سهام عدالت جاماندگان سهام عدالت در نظر گرفته شده است که ارزنده‌ترین سهام دولت هستند. این موضوع به هیات دولت رفته است و برای اختلاف‌نظر در سهم 20 درصدی دولت از معاونت حقوقی سوال شده است.

رئیس سازمان خصوصی‌سازی ادامه داد: سازمان خصوصی‌سازی آماده تخصیص سهام عدالت به افرادی است که در فاز نخست به عنوان جامانده شناسایی شده‌اند اما برای فازهای بعدی با کمبود منابع روبه‌رو هستیم مگر آنکه رفع وثایق در سهم‌هایی مانند مس و فولاد انجام شود.

قربانزاده درباره بازگشایی نماد پرسپولیس گفت: امیدواریم این بازگشایی در یکی دو روز آینده انجام شود و هر دو باشگاه دارای بازارگردان هستند.

وی از ارسال نامه‌ای به پتروشیمی مارون و هلدینگ خلیج فارس خبر داد و گفت: از آنجایی که نماینده سهام عدالت در مجامع این دو شرکت نبودند به آنها نامه‌ای زدم مبنی بر این‌که با هزینه شخصی خودشان دوباره باید نسبت به برگزاری مجمع اقدام کنند.
 

ثبت دیدگاه

شکیبا باشید ...