راه‌اندازی دو سامانه مهم برای مبارزه با فساد اقتصادی

راه‌اندازی دو سامانه مهم برای مبارزه با فساد اقتصادی

راه‌اندازی دو سامانه مهم برای مبارزه با فساد اقتصادی؛ رئیس مرکز اطلاعات مالی گفت: برای شفاف‌سازی فعالیت‌های اقتصادی و مبارزه با فساد اقتصادی لازم است دو سامانه مهم و تاثیرگذار با قدرت و حمایت همه‌جانبه حاکمیت در کشور اجرایی و عملیاتی شود.

به گزارش ، هادی خانی در حاشیه همایش مبارزه با پولشویی و تامین مالی تروریسم گفت: در بحث مبارزه با فساد، چندین و چند سال است که حاکمیت دنبال این موضوع بوده و اکنون هم هست که باید با فساد اقتصادی آن هم با رویکرد پیشینی مبارزه کنیم. اما واقعیت این است که فساد ومشتقات فساد ازجمله پولشویی و فرار مالیاتی و دیگر تقلب‌ها و تخلف‌های مربوط، به صورت شبکه‌ای صورت می‌پذیرد و مبارزه با این پدیده شوم بدون شبکه‌سازی در سطح دستگاه‌های متولی و اشخاص ذیربط و ذینفع امکان‌پذیر نیست.

خانی افزود: به کرات و باتجربه دیده‌ایم که هر شخصی در یک پرونده فساد شناسایی می‌شود، با یک گروهی از اشخاص حقیقی یا حقوقی در ارتباط بوده و این موضوع که مفسدان هماهنگ و شبکه‌ای عمل می‌کنند بر کسی پوشیده نیست و آن طرف و با وجود زیرساخت‌های متعدد قانونی، سیستمی و اطلاعاتی، فقط به‌دلیل عدم هماهنگی و هم‌افزایی و همگرایی ظرفیت‌های موجود، هزینه‌های بیشتر از حد معمول را در مبارزه با فساد پرداخت می‌کنیم که نتیجه آن نارضایتی و بی‌اعتمادی عمومی است.

وی در ادامه با بیان اینکه در چنین شرایطی مبارزه با فساد به‌طور قطع باید چارچوب سیستماتیک و هماهنگ داشته باشد، اضافه کرد: با کارهای فردی و جزیره‌ای نمی‌توان با فساد مبارزه کرد. همه درنهایت خسته و مستهلک می‌شوند و آنچه که انتظار داشته‌ایم نیز محقق نمی‌شود.

دبیر شورای عالی پیشگیری و مقابله با جرایم پولشویی و تامین مالی تروریسم تاکید کرد: برای حل این مشکل روی 2 یا 3 محور باید متمرکز شد، اول دو سامانه مهم در قوانین موجود کشور داریم که این سامانه‌ها باید سریع در کشور و با قدرت و حمایت همه‌جانبه حاکمیت اجرایی و عملیاتی شوند.

به‌گفته وی، یکی سامانه مودیان و پلتفرم پایانه فروشگاهی و دیگری سامانه هوشمند تحلیل و تقاطع‌گیری اطلاعات است. سامانه مودیان و تکالیف متعدد مرتبط با این سامانه در قانون پایانه فروشگاهی و قانون دائمی مالیات بر ارزش افزوده این قابلیت را ایجاد خواهد کرد که همه اطلاعات فعالیت‌های اقتصادی خرد و کلان کشور ازجمله خریدها، فروش‌ها و معاملات در یک چارچوب مشخص جمع‌آوری و وارد سازمان مالیاتی شوند. البته این اطلاعات برای سازمان مالیاتی کاربرد مبارزه با فرار و مبارزه با کتمان در اعلام درآمد را دارد. اما برای حاکمیت دسترسی به اطلاعات ریز اقتصادی کشور برای طراحی و تحلیل‌های دقیق اطلاعاتی را به همراه خواهد داشت.

خانی یادآور شد: سامانه دوم که به نحوی مکمل سامانه مودیان است، سیستم هوشمند تحلیل اطلاعات اقتصادی با رویکرد تقاطع‌گیری و با هدف رصد جریانات مالی به‌خصوص جریانات مالی افراد پرریسک است که برابر قانون و مقررات مبارزه با پولشویی و تامین مالی تروریسم، قرار است در مرکز اطلاعات مالی راه‌اندازی و عملیاتی شود.

خانی افزود: خوشبختانه در کشور زیرساخت‌های اجرای هر دو سامانه فوق‌الذکر را داریم، ولی تحقق این مهم به عنوان آرزوی چندساله نظام نیازمند عزم جدی نهادهای مرتبط و البته مستلزم یک تقسیم کار دقیق ملی است.

رئیس مرکز اطلاعات مالی تصریح کرد: مرکز اطلاعات مالی تولید بانک‌های اطلاعاتی بسیار مهم مانند بانک شگردها و رفتارهای مستعد فساد اقتصادی، بانک شاخص‌ها و معیارهای کشف پولشویی، بانک اشخاص مظنون، بانک اشخاص پرریسک، بانک الگوریتم‌های کشف پولشویی و ... در دستور کار قرارداده است و از ابتدای سال آتی سامانه رصد اقدامات دستگاه‌های اجرایی در اجرای تکالیف قانون مبارزه با پولشویی و تامین مالی تروریسم را راه‌اندازی و گزارش اقدامات دستگاه‌ها به سران سه قوه و دفتر مقام معظم رهبری به صورت مستمر ارسال خواهد شد.
 

ثبت دیدگاه

شکیبا باشید ...