تخلفات درگاه ملی مجوزها را بشناسید

تخلفات درگاه ملی مجوزها را بشناسید

تخلفات درگاه ملی مجوزها را بشناسید؛ وزارت امور اقتصادی و دارایی در ابلاغیه‌ای، حقوق متقاضیان مجوز و اقداماتی را که در فرآیند صدور مجوزها در درگاه ملی مجوزها جرم یا تخلف به حساب می‌آید، اعلام کرد.

به گزارش ، وزارت امور اقتصادی و دارایی طی ابلاغیه‌ای به همه سازمان‌ها و زیرمجموعه‌های این وزارتخانه، حقوق متقاضیان مجوز و اقداماتی را که در فرآیند صدور مجوزها جرم یا تخلف به حساب می‌آید، اعلام کرد.

عدم صدور مجوز کسب‌وکار بدون دلیل یا به دلایلی مانند اشباع بازار، محدودیت ظرفیت، حدود صنفی، فاصله و هر بهانه دیگری که در درگاه ملی مجوزها اعلام نشده ازجمله موارد تخلف در فرآیند صدور مجوزه بوده و قابل پیگیری از سوی متخلف است.

به‌رغم گذشت نزدیک به یک سال از آغاز به کار درگاه ملی مجوزها به‌عنوان تنها مرجع ثبت درخواست مجوز در سراسر کشور و در حالیکه احکام صریح قانونی و مجازات حبس برای خاطیان در فرآیند صدور مجوزها نیز تعیین شده است، اما همچنان از سوی متقاضیان مجوز و فعالان اقتصادی شکایت و گلایه‌هایی مبنی بر برخورد سلیقه‌ای و سخت‌گیری‌های بی‌مورد در فرآیند صدور مجوزها مطرح می‌شود.

از همین رو، وزارت اقتصاد در اطلاعیه‌ای بالغ‌بر هفت جرم و تخلف در فرآیند صدور مجوزها و همچنین حقوق قانونی شهروندان درباره مجوزهای کسب‌و‌کار را ابلاغ و مسولان و متولیان این امر را ملزم به رعایت آن کرد.

بر این اساس، هفت جرم و تخلف در فرآیند صدور مجوزها به شرح زیر، تعیین شده‌است:

1. مطالبه شرط، مدرک یا هزینه‌ای بیشتر از آنچه در درگاه ملی مجوزها اعلام شده، از متقاضی مجوز

2. مطالبه مجوز کاغذی از کسی که شناسه یکتا ندارد و نامش در بانک اطلاعات کسب‌و‌کار هست.

تذکر: ارتکاب موارد 1 و 2 به حکم ماده 7 قانون اجرای سیاست‌های کلی اصل 44 جرم است و حداقل 6 ماه حبس دارد (شکایت الکترونیک در درگاه ملی مجوزها و پیگیری در دادسرای ویژه کارکنان دولت).
موارد 3 تا 7، تخلف هستند و مسئول متخلف، با اعلام درگاه ملی مجوزها تحت پیگرد سازمان بازرسی کل کشور قرار می‌گیرد.

3. فراخوان حضوری متقاضی مجوز برای تحویل مدارک

توجه: تهیه مدارک لازم ازجمله گواهینامه رانندگی، مدرک تحصیلی، تائیدیه بهداشت و ... برعهده متقاضی است و باید قبل از ثبت درخواست مجوز در درگاه ملی، آنها را تهیه کرده باشد.

4. صادر نکردن مجوز به بهانه اشباع بازار، محدودیت ظرفیت، حدود صنفی، فاصله یا هر بهانه دیگری که در درگاه ملی مجوزها بیان نشده است.

توجه: اگر یک متقاضی همه شرایط و مدارک دریافت مجوز را دارد، باید مجوزش بدون بهانه و در زمان اعلامی صادر شود.

5. رد درخواست متقاضی بدون ارایه دلیل

توجه: مسؤلان صدور مجوز، فقط در صورتی می‌توانند درخواستی را رد کنند که متقاضی یکی از شروط یا مدارک اعلام شده در درگاه ملی مجوزها را نداشته باشد.

6. تحویل کاغذ استعلام از دیگر ادارات به متقاضی مجوز

توجه: گرفتن پاسخ همه استعلام‌ها برای صدور مجوز، وظیفه دستگاه صادرکننده مجوز است.

7. ثبت‌نام از متقاضی دریافت مجوز، خارج از درگاه ملی مجوز‌ها

پنج حقوق شهروندان درباره مجوزهای کسب‌و‌کار

از سوی دیگر شهروندان باید بدانند که در فرآیند صدور مجوز در درگاه ملی مجوزها از چه حقوقی برخوردارند که در ادامه می‌آید.

1. هرکسی حق دارد از شرایط، مدارک و زمان لازم برای دریافت مجوز کسب‌وکار موردنظرش آگاه شود.

2. هرکس حق دارد بدون مراجعه حضوری، مجوز مورد نظرش را در درگاه ملی مجوزها درخواست و در زمان مصوب و اعلام شده، آن را دریافت کند.

3. هر متقاضی واجد شرایط دریافت یک مجوز که در زمان مصوب مجوزش صادر نشده، حق دارد از صادرکننده مجوز شکایت کند. (درگاه ملی مجوزها موظف است امکان این شکایت‌ها را فراهم و آنها را تا آخر پیگیری کند).

4. هرکس حق دارد از نام، نشانی و رتبه اعتباری صاحبان مجوزهای صادر شده در هر منطقه آگاه شود.

5. متقاضیان مجوزهایی که شرط صدور آنها، قبولی در آزمون است، حق دارند در فواصل زمانی کوتاه (3 ماه) و به طور مستمر در آزمون جدید شرکت کنند. (پذیرش در این آزمون‌ها باید براساس نمره تراز باشد).

 

1 دیدگاه

  • خسروبراتی طرقی

    سلام بیشترازدوماه است مراحل تقاضای مجوزکافی شاپ نموده ام درشهرستان وتامرحله ایثارگری ودرخواست صدورانجام دادم تا اخرین گزینه درپایان خواستم مجوزصادرشودهرچه به سایت مراجعه کردم وشماره ملی رانوشتم پیام امدثبت احوال هویت راقبول نکرده وصاحب شماره ملی مشکل دارد.ادامه ندادم بدنبال شکایت هستم.لطفا رسیدگی نماید.تشکر

ثبت دیدگاه

شکیبا باشید ...