نمود برجسته دریانوردان ایرانی در جهان

نمود برجسته دریانوردان ایرانی در جهان

نمود برجسته دریانوردان ایرانی در جهان؛ تلاش‌های دریانوردان جمهوری اسلامی ایران در مقایسه با دریانوردان دیگر ملل نمود برجسته‌تری داشته و دارد چراکه آنان علاوه‌بر موانع و چالش‌های عام، با تحریم‌ها نیز روبه‌رو بوده و هستند.

به گزارش ، علی‌اکبر صفایی، معاون وزیر راه و شهرسازی و مدیرعامل سازمان بنادر و دریانوردی در پیامی، روز جهانی دریانورد را به جامعه‌ دریایی و دست‌اندرکاران حمل‌ونقل دریایی کشور تبریک گفت که در ادامه آمده است:

دریانوردان با حضور مقتدرانه در پهنه‌های دریایی و اقیانوسی و هدایت و راهبری کشتی‌های تجاری منطقه‌ای و اقیانوس‌پیما، سهم غیرقابل انکاری در تامین مواد غذایی و صیانت از امنیت اقتصادی و نظامی یک کشور دارند و در راه انجام‌این وظیفه بزرگ، از هیچ ایثار و فداکاری دریغ نمی‌کنند و با تلاش وصف‌ناشدنی خود جریان تجارت جهانی و زنجیره تامین را حتی در شرایط سخت، و حتی بحران‌های بین‌المللی، تضمین می‌کنند.

در این میان تلاش‌های دریانوردان جمهوری اسلامی ایران در مقایسه با دریانوردان دیگر ملل نمود برجسته‌تری داشته و دارد چراکه آنان علاوه‌بر موانع و چالش‌های عام، با محدودیت‌های ناشی از تحریم‌های ناجوانمردانه استکبار جهانی نیز روبه‌رو بوده و هستند.

به‌دلیل نقش بی‌بدیل دریانوردان در ایمنی، امنیت و حفظ محیط‌زیست دریایی سازمان بین‌المللی دریانوردی (IMO) به موازات افزایش فعالیت در دریاها  و اهمیت اجتناب‌ناپذیر لزوم حفاظت از جان و مال در فعالیت‌هایی دریایی، در سال جاری بر «مشارکت موثر دریانوردان در حفاظت از محیط‌زیست دریایی» درراستای کنوانسیون بین‌المللی جلوگیری از آلودگی ناشی از کشتی‌ها (MARPOL) تاکید کرده است.

سازمان بنادر و دریانوردی جمهوری اسلامی ایران به‌عنوان مرجع حاکمیتی کشور مفتخر است همواره درراستای صیانت از سلامت محیط زیست دریایی اهتمام ورزیده و بر پیشگیری از ایجاد آلودگی‌های دریایی با رعایت و نظارت بر الزامات قانونی تاکید کرده است.

جمهوری ‌اسلامی ایران تاکنون به ۳۳ کنوانسیون بین‌المللی دریایی ملحق شده که ۱۴ مورد از آنها درراستای حفاظت از محیط زیست دریایی است. در سال‌های اخیر، سازمان بنادر و دریانوروی توانسته است اقدمات گسترده‌ای درراستای اجرای این کنوانسیون‌ها و پیشگیری از آلودگی‌های دریایی انجام دهد.

در همین راستا و به‌عنوان عملکرد سازمان بنادر و دریانوردی در حفاظت از دریاها و سواحل کشور، می‌توان به جلوگیری از آلودگی هوا توسط کشتی‌ها از طریق مدیریت بهینه عملکرد و افزایش کارایی انرژی شناورها و کاهش تولید گازهای گلخانه‌ای ناشی از فعالیت کشتی‌ها  اشاره کرد.

همچنین تسهیلات دریافت مواد زائد نفتی و انواع زباله‌ها به ویژه زباله پلاستیکی از کشتی‌ها پیش از تخلیه در دریاها خرید و تامین انواع تجهیزات پیشرفته مقابله با آلودگی‌های دریایی و راه‌اندازی مراکز اصلی مقابله با آلودگی‌های دریایی در بنادر کشور با فعالیت شبانه‌روزی از دیگر اقدمات حمایتی سازمان بنادر در زمینه حفظ محیط زیست دریایی است.

بنابر اعلام سازمان بنادر و دریانوردی، صفایی در ادامه آورده است: اینجانب روز جهانی دریانورد را به جامعه دریایی کشور، به ویژه دریانوردان شاغل روی شناورهای تجاری، شیلاتی، خدماتی، پشتیبانی و نظامی و نیز مالکان کشتی‌ها و مدیران و کارکنان شرکت‌های کشتیرانی، سازندگان شناورها و تجهیزات ناوبری، دانشگاهیان علوم دریایی و خانواده‌های شریف و محترم این عزیزان که تمام دستاوردهای کشور در سایه صبر و شکیبایی و پشتیبانی آنان حاصل شده، تبریک می‌گویم و به ارواح طیبه همه شهدای کشور، به ویژه شهدای دریانورد و دریانوردانی که جانشان را در راه اعتلای میهن اسلامی فدا کردند، سلام و درود می‌فرستم.
 

ثبت دیدگاه

شکیبا باشید ...