ظرفیت تولید کارخانجات نهاده زیر 20 درصد است
ظرفیت تولید کارخانجات نهاده زیر 20 درصد است؛ مسئولان نه تنها برنامهریزی مناسب برای واردات کنجاله ندارند بلکه کارخانجات تولیدکننده خوراک را نیز از اولویت تخصیص نهادهها کنار گذاشتهاند.
به گزارش صنعتصنف، مدیرعامل اتحادیه کارخانجات خوراک دام، طیور و آبزیان کشور با بیان این مطلب اظهار داشت: در این اتحادیه 862 کارخانه رسمی مجوزدار با ظرفیت اسمی 27 میلیون تن نهادههای دام، طیور و آبزیان را تولید میکنند.
مجید جعفری افزود: برای این صنایع 4.2 میلیارد دلار سرمایهگذاری شده و 20 هزار نفر در این صنعت مشغول به کار هستند.
جعفری اضافه کرد: بعد از طرح مردمیسازی یارانه در سال 1401 که باعث شد در دورهای نهادههای دامی به این کارخانجات داده نشود، تولید آنها به 7 میلیون تن کاهش یافت و تنها از 25 درصد ظرفیت خود استفاده کردند که این رقم در سال 1402 نیز به کمتر از 20 درصد کاهش یافته است که منجر به از بین رفتن این صنعت میشود.
مدیرعامل اتحادیه کارخانجات خوراک دام طیور و آبزیان کشور ادامه داد: به دلیل کمبود کنجاله سویا در بازار، در یک ماه گذشته به کارخانجات خوراک دام، سویایی داده نشده و در عمل باعث توقف تولید در این بخش شده است.
وی با بیان اینکه استفاده از خوراک دام و طیور باعث افزایش بهرهوری در تولید میشود، تصریح کرد: کنجاله سویا به جای اینکه به تولید خوراک دام اختصاص یابد به صورت مستقیم و فرآوری نشده به مرغداران تحویل شده است.
جعفری تصریح کرد: نه تنها برنامهریزی مناسب برای واردات کنجاله توسط مسئولان صورت نگرفته بلکه در این شرایط کارخانجات تولیدکننده خوراک دام نیز در اولویت تخصیص نهادهها نیستند تا میزان مصرف نهاده در کشور کاهش و بهرهوری افزایش یابد.
وی اظهار داشت: 80 درصدی نهادههای دامی به صورت مستقیم و خام در اختیار دامداران و مرغداران قرار میگیرد و سهم استفاده از خوراک آماده در کشور کم است.
بنابر اعلام تسنیم، مدیرعامل اتحادیه کارخانجات خوراک دام، طیور و آبزیان کشور ادامه داد: کارخانهها شبکه پیشرفتهای دارند و با تبدیل نهادههای دامی به خوراک، میزان مصرف آن را 15 تا 20 درصد کاهش میدهد که باتوجه به حجم بالای مصرف نهادهها در کشور منجر به صرفهجویی چندمیلیارد دلاری میشود.
وی یادآور شد: باتوجه به حضور دامپزشک در کارخانجات خوراک دام، در صورت مشاهده قارچ و آفلاتوکسین در نهادههای دامی، این مشکلات قبل از عرضه به بازار با اضافه شدن افزودنیهای لازم برطرف میشود و درنهایت خوراک فرآوری شده سالم در اختیار تولیدکنندگان دام، طیور و آبزیان قرار میگیرد.
ثبت دیدگاه