فقط یک درصد تالاب گاوخونی آب دارد
فقط یک درصد تالاب گاوخونی آب دارد؛ ۹۹ درصد تالاب گاوخونی خشک شده و این تالاب به کانون خیزش گرد و غبار تبدیل شده است.
به گزارش صنعتصنف، مدیرکل مدیریت بحران استانداری اصفهان با بیان اینکه اصفهان در محدوده خشک، نیمهخشک و کمآب قرار دارد، گفت: 99 درصد تالاب گاوخونی خشک شده و این تالاب خود به کانون خیزش گرد و غبار تبدیل شده و در دو هفته گذشته گرد و خاک ایجاد شده علاوهبر شهر ورزنه، برخی دیگر از مناطق را نیز تحت قرار داد و سبب کاهش دید شد.
منصور شیشهفروش افزود: تقویت کانونهای گردوغبار از اثرات خشکی زایندهرود است و در این شرایط کانونهای نقطهای ریزش گردوخاک در حاشیه رودخانه بهدلیل خشکی آن ایجاد شده و با وزش باد این گردوغبار خیزش پیدا میکند. همچنین اراضی حاصلخیزی که در اطراف زایندهرود زیرکشت نرفتهاند به کانونهای خیزش گردوغبار تبدیل شدهاند.
شیشهفروش با اشاره به تاثیر خشکی زایندهرود بر درختان در فضای سبز شهری بیان کرد: مقداری از آب زایندهرود رهاسازی شد تا به درختانی که در حاشیه زایندهرود تحت تاثیر تنش آبی قرار گرفته بودند، برسد اما مقدار کمی بود؛ اگر کسی در فضای سبز شهر حرکت کند به وضوح میبیند که درختان تنومند و با قدمت تحت تاثیر تنش آبی قرار گرفتهاند.
وی ادامه داد: در این مدت شاهد خزان، برگریزان و پژمردگی درختان در فصل تابستان بودیم و درختان موجود در نوار زایندهرود و حاشیه مادیها از ابتدا تا تالاب گاوخونی تحت تاثیر تنش دمایی بوده و شدت آفتاب سبب سوختن برگ آنها و ایجاد خسارات جبرانناپذیر به بخش فضای سبز شهری شده است.
مدیرکل مدیریت بحران استانداری اصفهان اضافه کرد: علاوهبر آن 16 هزار هکتار از باغات نیز تحت تاثیر تنش آبی قرار داشته و باید تدبیر ویژهای برای جلوگیری از این خسارات بشود.
وی با اشاره به تاثیر خشکی زایندهرود در افزایش پدیده فرونشست در اصفهان تصریح کرد: فرونشست زمین تا مناطق شهری نیز رسیده و بهعنوان یک ابرچالش در اصفهان از آن یاد میشود.
بنابر اعلام تسنیم، شیشهفروش با بیان اینکه ما خواهان استمرار جریان آب در رودخانه و تامین حقابههای قانونی، زیستمحیطی و کشاورزی در حوزه زایندهرود هستیم، گفت: اگر این رودخانه احیا و حقابه مربوط به تالاب گاوخونی که طبق محاسبات 176 میلیون مترمکعب در سال است تخصیص داده شود، میتوان بخشی از این تالاب را نجات و میزان خیزش گردوغبار از این بستر را کاهش داد.
وی تاکید کرد: وزارت نیرو موظف است که در اجرای طرحهای مربوط به تامین آب اصفهان، انتقال آب و احیای زایندهرود تسریع ایجاد کند؛ اصفهان نیازمند یک همت ویژه ملی از جانب وزارت نیرو برای احیای رودخانه زایندهرود است تا بخشی از چالشهای مربوط به این حوزه رفع شود.
ثبت دیدگاه