پردیس علوم خواجه نصیر در انتظار فاجعه

پردیس علوم خواجه نصیر در انتظار فاجعه

پردیس علوم خواجه نصیر در انتظار فاجعه؛ ساختمان فرسوده پردیس علوم دانشگاه صنعتی خواجه نصیرالدین طوسی باتوجه عدم مقاومت لرزه‌ای و نداشتن اسکلت و همچنین وجود قنات متروکه در کنار آن هر لحظه مستعد بروز یک فاجعه است.

به گزارش ، پنج سال پیش در چنین روزهایی، فرونشست زمین به قطر 1.5 متر و عمق ۳ مترمربع در ضلع جنوبی محوطه پردیس علوم دانشگاه خواجه نصیرالدین طوسی واقع در منطقه جلفا روی داد. در آن زمان، سیدفرهاد مسعودی سرپرست وقت پردیس علوم دانشگاه خواجه نصیرالدین طوسی درباره این حادثه گفته بود که «حفره ایجاد شده دقیقا در مسیر رفت‌وآمد اساتید و دانشجویان قرار داشته و نشست این چنینی زمين به‌واسطه ترک‌هاي موجود روي زمين بازهم محتمل بوده و می‌توانست و می‌تواند موجب يک حادثه غيرقابل جبران شود».

مسعودی تأکید کرده بود: «ساختمان فرسوده در کنار قناتی که در زیر این ساختمان قرار دارد، هر روز بر نگرانی‌ها می‌افزاید و هنوز فکر عاجلي براي اين پرديس نشده است». او در آن زمان هشدار داده بود که پردیس علوم دانشگاه خواجه نصیر هر لحظه مستعد بروز یک فاجعه است.

در این 5 سال، هر یک از روسای وقت دانشگاه خواجه نصیر در اظهارات مختلف نسبت به وضعیت خطرناک ساختمان فرسوده پردیس علوم هشدار و سپس قول داده بودند که به زودی پردیس علوم تعطیل و ساختمان جدیدی برای تجمیع دانشکده‌ها ساخته خواهد شد.

متأسفانه به‌رغم ناایمن بودن ساختمان پردیس علوم خواجه نصیر و اخباری که از فرونشست زمین در نقاط مختلف تهران شنیده می‌شود و سابقه نشست زمین در این پردیس به‌دلیل مجاورت با قنات و قدیمی بودن ساختمان، پذیرش دانشجو در آن ادامه دارد و مشخص نیست چه کسی پاسخگوی سلامت و جان دانشجویان، اساتید و کارکنان آن خواهد بود.

با وجود این اخبار تلخ و نگران‌کننده، اگرچه تصویب طرح انتقال دانشکده‌های پردیس علوم به ساختمان جدید در حکیمیه تهرانپارس و ساخت پردیس شهید رضایی‌نژاد برای جذب دانشجویان دانشکده علوم، کورسوی امیدی را برای همگان روشن کرد اما دوام چندانی نداشت و ساخت‌وساز ساختمان جدید در حال حاضر متوقف است.

در همین راستا، مدیر امور فنی و طرح‌های عمرانی دانشگاه خواجه نصیر در گزارش شماره یک خود درباره ضرورت ساخت ساختمان دانشکده علوم در پردیس شهید رضائی‌نژاد، آورده است: «باتوجه به بحرانی بودن وضعیت ساختمان‌های پردیس فعلی علوم واقع در جلفا (محله سیدخندان) از نظر مقاومت لرزه‌ای و نداشتن اسکلت، همچنین وجود قنات متروکه و آب انبارهای قدیمی که به محل جمع‌آوری آب‌های ملک‌های اطراف نیز بدل شده است و عدم امکان مقاوم‌سازی به‌دلیل به صرفه اقتصادی نبودن آن و نیاز به تخریب و نوسازی و باتوجه به کارشناسی‌های متعدد توسط کارشناسان حوزه ساختمان و تائید وزارت علوم، تحقیقات و فناوری در سال‌های متوالی و متمادی و پس از بررسی‌های متعدد و ابلاغ عدم ایمنی از شهرداری منطقه و سازمان آتش‌نشانی و خدمات ایمنی و ابلاغ رسمی معاون اداری و مالی و پشتیبانی وزارت علوم مبنی بر عدم برگزاری کلاس‌ها و آزمایشگاه‌ها و کاهش تردد و درنهایت تخلیه محل پردیس به جهت ناایمنی و احتمال بروز حادثه و ریسک بالای بهره‌برداری از ساختمان‌های آن با تصمیم کمیته ساماندهی دانشگاه و تصویب هیأت رئیسه دانشگاه، انتقال موقت فعالیت‌های آموزشی دانشکده‌های شیمی و فیزیک به پردیس شهید رضائی‌نژاد از مهرماه 1401 انجام گرفت».

به‌رغم این گزارش و هشدارهای رسمی نهادهای ایمنی، شهری و آموزشی، تاکنون هیچگونه انتقال موقتی انجام نشده و دانشجویان همچنان در ساختمان قدیم پردیس علوم مشغول به تحصیل هستند.

از سوی دیگر ساخت‌وساز پردیس شهید رضایی‌نژاد با انتصاب ریاست جدید دانشگاه خواجه نصیر گرفتار تغییرات متعدد و پی در پی نقشه از سوی او شده است. علاوه‌بر این نامعلوم بودن و عدم اطمینان از آنچه قرار است در پردیس جدید ساخته شود و سردرگمی در نوشتن طرح جامع و از همه مهمتر اینکه هنوز کاربری دقیقی برای ساختمان از سوی رییس جدید تعریف نشده، از دلایل اصلی و مهم کند شدن پروژه است.

گفتنی است پس از کلنگ‌زنی پروژه پردیس شهید رضایی‌نژاد در بهمن 1401، ساخت‌وساز براساس نقشه اولیه پیش رفته اما با تغییر ریاست دانشگاه و تغییرات غیرکارشناسی در نقشه و کاربری پردیس، آنچه نیز قرار بوده تحت عنوان ساختمان آموزشی شماره یک ساخته شود، همچنان در سقف طبقه اول باقی مانده است.
 

ثبت دیدگاه

شکیبا باشید ...