تدوین بسته راهکارهای تجاری برای دوره پساجنگ
تدوین بسته راهکارهای تجاری برای دوره پساجنگ؛ سرپرست معاونت خدمات تجاری سازمان توسعه تجارت ایران از تدوین بسته راهکارهای تجاری در دوره تنش و پساجنگ از سوی سازمان توسعه تجارت ایران خبر داد.
به گزارش صنعتصنف، سیدمحمدصادق قنادزاده با بیان اینکه سطح تهاجم بیشتر در حوزه هوایی بود و کمترین اختلال و چالش متوجه زیرساختهای دریایی، ریلی و جادهای شد، گفت: تجارت خارجی در جنگ 12 روزه متوقف نشد، چراکه یک درصد از تجارت ایران از مسیر هوایی انجام میشود.
قنادزاده افزود: در این دوره گمرکات کشور فعال بودند اما زمانیکه تنش اتفاق میافتد میزان احتیاطها و ریسکها بالاتر میرود از اینرو طبیعی است که شاهد کاهش مبادلات تجاری باشیم. اما هم اکنون نمیتوان قضاوت قطعی کرد که چه حجم در دوره جنگ اخیر کاهش تجارت داشتیم و به نظر میرسد که در این ماه شاهد کاهش حجم کوچکی از تجارت باشیم.
وی در پاسخ به اینکه تابآوری زیرساختها در شرایط جنگی را چگونه ارزیابی میکنید؟ گفت: ایران بیش از 4 دهه با انواع تحریمهای ظالمانه دست و پنجه نرم میکند و به عبارتی در این مدت جایگزینها و جانشینهای متعددی در حوزه تجارت را تجربه و تمرین کردیم از اینرو تابآوری جریان اقتصاد و تجارت شکل گرفته است.
سرپرست معاونت خدمات تجاری سازمان توسعه تجارت ایران تصریح کرد: جلسات متعددی در وزات صمت و سازمان توسعه تجارت ایران تشکیل و برای تامین ارز کالای اساسی برای یک دوره بلندمدت،اقدامات فوریتی در نظر گرفته شد.
این مقام مسئول با تاکید بر اینکه تسهیلگری در فرآیند گمرکی و ترخیص کالا در این مدت شتاب بیشتری گرفت، اضافه کرد: در این مدت کالا با سرعت بیشتری وارد و معطلی کالا در گمرکات کمتر شد؛ ما باید در این زمان به این مهم بیندیشیم که اگر تنش در مدت زمان بلندمدتتری تکرار شود چه باید کنیم؟
وی یادآور شد: باید مجموعه اقداماتی انجام شود و سازمان توسعه تجارت ایران، یک گزارش مفصل و کاملی از راهکارها در 8 سرفصل به وزیر صمت ارائه داده است. همچنین بسته راهکارها در دوره صلح تدوین شده و برای تنشهای احتمالی در آینده نیز پیشنهاداتی دادهایم تا میزان تابآوری و ریسک کنترل شود.
وی با اشاره به همراهی مردم و بخشخصوصی، خاطرنشان کرد: صنعت به خصوص در حوزه تولید کالاهای اساسی، دارو، سلامت، صنایع غذایی تولید را متوقف نکرد بلکه باپایداری تولید ظرفیت را نیز افزایش داد شاید و یکی از دلایلی که توانستیم بحران تامین کالای اساسی را به سلامت عبور دهیم این بود که در کنار تأمین ذخایر راهبردی، مجموعه تولید و فرآوری داخلی کار خود را انجام دادند.
ثبت دیدگاه