خیز نوری برای خودکفایی در تولید گوشت قرمز

خیز نوری برای خودکفایی در تولید گوشت قرمز

خیز نوری برای خودکفایی در تولید گوشت قرمز؛ وزیر جهاد کشاورزی از هدف‌گذاری برای کاهش ۲۰۰ هزار تنی واردات و دستیابی به خودکفایی در تولید گوشت قرمز تا پایان دولت چهاردهم خبر داد.

به گزارش ، غلامرضا نوری قزلجه در این‌باره گفت: مبنای دولت چهاردهم بر این است که تا پایان دوره فعالیت خود، کشور در زمینه تولید گوشت قرمز به خودکفایی برسد.

وی تحقق این هدف را منوط به تلاش دامداران دانست و از آنان خواست در مسیر تولید پایدار همراهی کنند.

نوری قزلجه با اشاره به چالش‌های خشکسالی و کمبود علوفه اظهار داشت: نگرانی‌هایی برای دامداران وجود دارد، اما با برنامه‌ریزی‌های انجام‌شده، تأمین علوفه از جمله جو و دیگر اقلام خوراک دام به میزان کافی صورت گرفته و جای نگرانی نیست.

او از دامداران خواست از کشتار زودهنگام دام‌ها خودداری کنند و تصریح کرد: تا رسیدن دام‌ها به وزن استاندارد، علوفه مورد نیاز تأمین خواهد شد تا دامداران هم سود لازم را کسب کنند و هم ظرفیت تولید گوشت به‌طور کامل مورد استفاده قرار گیرد.

وزیر جهاد کشاورزی درباره قیمت گوشت قرمز گفت: این محصول در یک سال گذشته روند قیمتی به نسبت ثابتی داشته و نوسانات آن جزئی بوده است.

وی افزود: حدود ۳۰ درصد از هزینه‌های تولید گوشت با ارز ترجیحی و ۷۰ درصد با شرایط بازار آزاد تأمین می‌شود که احتمال نوسان را افزایش می‌دهد.

نوری قزلجه تأکید کرد: وزارت جهاد کشاورزی باید هم از تولیدکنندگان حمایت کند تا تولید اقتصادی و مقرون‌به‌صرفه باشد و هم از مصرف‌کنندگان برای حفظ قدرت خرید حمایت کند.

وی با اشاره به سهم تولید داخلی گفت: ۸۰ درصد گوشت قرمز مورد نیاز کشور در داخل تولید می‌شود. از ۲۰ درصد باقی‌مانده، حدود ۱۳ تا ۱۴ درصد با ارز توافقی مرکز مبادله تأمین شده و تنها ۷ درصد با ارز ترجیحی وارد می‌شود که جنبه تنظیم بازاری دارد.

وزیر جهاد کشاورزی در پایان تصریح کرد: اتکای اصلی وزارت جهاد کشاورزی بر تولید داخلی است و اولویت این وزارتخانه حمایت از دامداران و تولیدکنندگان داخلی خواهد بود.
 

ثبت دیدگاه

شکیبا باشید ...