ممنوعیت صادرات صیفی‌جات اجرا نشد

ممنوعیت صادرات صیفی‌جات اجرا نشد

دولت تایید کرد که ممنوعیت صادرات صیفی‌جات برای حمایت از کشاورزان لغو شد اما برای تنظیم بازار داخلی به سمت اعمال تعرفه خواهد رفت.

به گزارش ، ممنوعیت صادرات چهار محصول صیفی پس از نامه معاون وزیر کشاورزی به رئیس گمرک با اعتراض نمایندگان مجلس، اجرا نشد.

وزارت صادرات چهار محصول گوجه فرنگی ، سیب زمینی ، بادمجان و پیاز را به‌دلیل کاهش تعرفه واردات کشورهای همسایه و تنظیم بازار داخلی تا اطلاع ثانوی ممنوع کرده بود که بعد از انتشار خبر آن، برخی از نمایندگان مجلس به این اقدام اعتراض کردند و آن را غیر قانونی دانستند؛ براساس قانون ایجاد ممنوعیت صادرات، از قبل باید به اطلاع ذی‌نفعان رسیده شود.

سیدروح‌الله لطیفی، سخنگوی ایران در این‌باره گفت: نامه وزارت جهاد به گمرک درباره ممنوعیت صادرات چهار محصول گوجه، بادمجان، سیب زمینی و پیاز، با پیگیری‌های صورت گرفته و نظر شفاهی وزارت جهاد به گمرکات اجرایی ابلاغ نشد و صادرات  این محصولات در حال حاضر ممنوع نیست.

لطیفی افزود: معمولا براساس چند روش نسبت به تنظیم بازار اقدام می‌شود؛ یکی از روش‌ها افزایش تعرفه عوارض صادراتی است. روش دیگر ممنوعیت صادرات کالاهایی که در بازار داخل با کمبود روبه‌رو شده‌اند و روش سوم هم تنظیم بازار با واردات بدون از دست دادن بازار صادراتی است. از آنجایی که در شرایط تحریمی کشور واردات کالاهایی که مشابه داخلی دارند، مرسوم نیست معمولا از روش سوم برای تنظیم بازار استفاده نمی‌شود.

دلیل این اقدام وزارت جهاد کشاورزی افزایش صادرات صیفی‌جات در هفته‌های اخیر بود به‌طوری که اسدالله کارگر، رئیس فروشندگان میوه و سبزی در گفت‌وگو با تسنیم  اظهار داشت: تعیین قیمت میوه و تره‌بار را عرضه و تقاضا تعیین می‌کند و وقتی که روزانه کامیون‌های متعددی بار صیفی‌جات از میادین میوه داخلی به کشور‌های دیگر می‌رود، مشخص است که قیمت‌ها در بازار داخلی گران می‌شود.

وی افزود: در برخی از اوقات مشاهده می‌شود که از 10 کامیونی صیفی‌جاتی که به میادین میوه و تره‌بار می‌آید، شش مورد آن برای صادرات خارج می‌شود.
وی افزود: قیمت هر کیلوگرم بادمجان در سطح خرده‌فروشی به 20 تا 25 هزار تومان رسید که امیدواریم با ممنوعیت صادرات قیمت آن در بازار داخلی کاهش یابد.

ثبت دیدگاه

شکیبا باشید ...