اینجا بیمارستان بازرگانان است

اینجا بیمارستان بازرگانان است

اینجا بیمارستان بازرگانان است؛ 75 سال پس از بنیان گذاشتن سنگ بنای بیمارستان بازرگانان در جنوب شرق تهران، خبرنگاران و اصحاب رسانه از این مرکز درمانی بازدید کردند.

به گزارش پایگاه خبری صنعت‌صنف، سه ربع قرن پس از آغاز عملیات احداث بیمارستان بازرگانان در اردیبهشت 1327، در روز پایانی اردیبهشت‌ماه 1402، فرصتی فراهم شد تا با هماهنگی واحد روابط عمومی اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی تهران، تلاش‌های خیرین و بازرگانان ایران که این بار در ساخت یکی از مدرن‌ترین بیمارستان‌های پایتخت نمود پیدا کرده با نگاه و قلم اصحاب رسانه آشنا شود.

آنها که از بیرون تابلوی بیمارستان سه طبقه‌ای را در تقاطع خیابان ری و خیابان بوذرجمهری (بزرگراه شهید محلاتی) می‌بینند اگر گذارشان به آنجا نیفتد (که انشاالله تنت به ناز طبیبان نیاز مباد)، به راستی از فضای درونی و داخلی بیمارستان و آنچه در بازسازی‌های سال 1396 به بعد در آنجا روی داده، چیزی نخواهند فهمید و نخواهند دانست که بخش‌های مختلف بیمارستان بازرگان شامل اتاق‌های بستری، اورژانس، عمل، کلینیک‌های تخصصی، زایمان، احیا، امید، فیزیوتراپی، آندوسکوپی، آنژیوگرافی و ... با بالاترین استانداردها ساخته و تجهیز شده است.

اتاق‌های بستری درواقع یک سوئیت کوچک هستند که فضای مناسبی را برای همراه بیمار فراهم ساخته است.

اینجا بیمارستانی است که تنه به تنه معروف‌ترین بیمارستان‌های خصوصی شهر تهران که برخی فقط نامشان، آوازه است و از درون تهی، کار می‌کند و خدمات می‌دهد.

در مدت زمان دو ساعتی که به همراه بهزاد کلانتری، رئیس بیمارستان بازرگانان و دیگر خبرنگاران رسانه‌ها از بیمارستان بازدید می‌کردم، پرسش‌هایی از وی پرسیدم.

کلانتری در پاسخ به درباره جذب پزشکان اظهار داشت که برای انواع رشته‌های درمانی، بهترین پزشکان متخصص دعوت شده و مشغول به کار هستند.

او درباره ایمن بودن ساختمان نیز گفت که در آبان 1401، پس از بازدید کارشناسان، مرحله نخست ایمنی آتش‌نشانی را پاس کردیم.

در بازدید از بخش آنژیوگرافی در پاسخ به اینکه از چه میزان ظرفیت این بخش استفاده می‌شود، تصریح کرد که باتوجه به تجهیزات به‌روز و مدرن این بخش، ماهانه بالغ‌بر 600 بیمار آنژیوگرافی می‌شود.

بازدید از بخش رادیوتراپی و حساسیت بالای آن، در جای خود قابل تأمل بود اما بیمارستان با وجود داشتن یک اتاق رادیوتراپی در حال تجهیز و راه‌اندازی اتاق دیگری با پیشرفته‌ترین تجهیزات و دستگاه‌های رادیوتراپی دنیا است که در شهر تهران کم‌نظیر بوده و می‌تواند بیماران جنوب تهران را از مراجعه به دیگر مراکز درمان در مناطق دیگر بی‌نیاز کند.

کلانتری همچنین از ساخت بنای جدید در ورودی بیمارستان خبر داد که می‌تواند به توسعه فضای فیزیکی آن کمک کند.

او با اشاره به بازدید تیم اعتباربخشی وزارت بهداشت و درمان و آموزش پزشکی در خردادماه امسال از بیمارستان بازرگانان خاطرنشان کرد که باتوجه به دارا بودن تمام الزامات و سنجه‌های مصوب وزارت بهداشت، در تلاش هستیم که رتبه یک برتر را به دست آوریم اگرچه این بیمارستان استحاق رتبه یک ممتاز را دارد. 

بازگشت به اصل خویش

بیمارستان بازرگانان که در منطقه جنوب‌شرق پایتخت، تقاطع خیابان ری و بزرگراه شهید محلاتی، واقع شده و دهه‌هاست به مردم خدمات درمانی ارائه می‌کند، در شش سال گذشته به واسطه سرمایه‌گذاری بخش خصوصی و کمک فعالان اقتصادی نیکوکار از نقطه نظر شاخص‌های کمّی و کیفی و البته نشانه‌های ظاهری با مجهزترین بیمارستان‌های تهران برابری می‌کند و حتی یک سر وگردن هم از برخی از آنها بالاتر قرار گرفته است.

خبرنگاران در بازدید از بیمارستان بازرگانان، ابتدا در نشستی با حضور مهدی کرباسیان، رئیس هیات مدیره، بهزاد کلانتری، رئیس بیمارستان و برخی از مدیران این مرکز درمانی حضور پیدا کردند و برخی داده‌های آماری از سیر توسعه خدمات درمانی این بیمارستان دریافت کردند.

آنها سپس در کنار رئیس بیمارستان و با رعایت استانداردهای لازم و رعایت حقوق بیماران، از برخی بخش‌های بیمارستان و اتاق‌های بستری بدون بیمار و قسمت‌های بازسازی شده و در حال ساخت‌وساز بازدید کردند.

رئیس بیمارستان بازرگانان در نشستی رودررو با خبرنگاران با ارائه این توضیح که بیمارستان بازرگانان نخستین مرکز درمانی تاسیس شده توسط بخش خصوصی پیش از دهه 1330 است، گفت: جنگ جهانی دوم و اشغال کشورمان توسط نیروهای متفقین، پیامدهای ناگواری چون قحطی و شیوع بیماری‌های واگیردار برای مردم در پی داشت. چهار سال پس از جنگ و دو سال پس از خروج نیروهای اشغالگر، هیات رئیسه وقت اتاق بازرگانی تهران با هدف کمک به مردم به فکر تاسیس یک بیمارستان افتاد. عملیات احداث بیمارستان بازرگانان در اردیبهشت 1327 آغاز شد و حدود یک سال و هشت ماه بعد، در بهمن‌ماه 1328 این مرکز بهداشتی و درمانی به بهره‌برداری رسید. البته روند تکمیل بیمارستان تا سال 1330 ادامه داشت.

بهزاد کلانتری ادامه داد: با وقوع انقلاب اسلامی در سال 1357 بیمارستان بازرگانان مانند همه مراکز درمانی آن زمان با مصوبه هیات دولت موقت در اسفند 1357 به وزارت بهداری و بهزیستی واگذار شد. این بیمارستان طی سال‌های پس از انقلاب و به‌طور خاص دوران دفاع مقدس به یکی از مراکز اصلی درمان مجروحان و آسیب‌دیدگان جنگ تبدیل شده بود.

او با بیان اینکه «بیمارستان بازرگانان در دوران جنگ و پس از جنگ به‌دلیل عدم سرمایه‌گذاری دچار فرسودگی زیاد و تعطیل شده بود» از واگذاری بهره‌برداری این بیمارستان در سال 1373 به کمیته امداد امام خمینی (ره) سخن گفت و افزود: در سال 1395 پیش از اتمام قرارداد واگذاری اداره بیمارستان به کمیته امداد، اتاق بازرگانی تهران تصمیم گرفت دوباره مدیریت این مرکز درمانی را برعهده بگیرد و آن را برای خدمت‌رسانی عمومی به مردم و درراستای ایفای مسئولیت اجتماعی خود بازسازی کند. به این ترتیب در دی‌ماه 1395 مدیریت بیمارستان به اتاق بازگشت و با برنامه‌ریزی صورت گرفته کار بازسازی بیمارستان به سرعت از سال 1396 آغاز شد.

کلانتری اضافه کرد: از سال 1396 تاکنون بالغ‌بر 42 پروژه برای بهسازی، نوسازی و ایجاد بخش‌های جدید با هزینه‌ای برابر 214 میلیارد تومان در بیمارستان بازرگانان اجرا شده و به بهره‌برداری رسیده و این مرکز درمانی را که در یکی از مناطق کمتربرخوردار پایتخت قرار دارد به یکی از مجهزترین و پیشرفته‌ترین مراکز درمانی تهران تبدیل کرده است.

رییس بیمارستان بازرگانان در پاسخ به این پرسش صنعت‌صنف که آیا از ظرفیت کامل بیمارستان استفاده می‌شود، گفت: بیمارستان 155 تخت فعال دارد که از همگی استفاده می‌شود.

کلانتری درباره اینکه پذیرش بیمه‌های درمانی و تکمیلی چگونه است، اظهار داشت: در این بیمارستان همه انواع بیمه‌ها ازجمله بیمه سلامت، خدمات درمانی، تامین اجتماعی، نیروهای مسلح، بانک‌ها و ... به همراه هر نوع بیمه تکمیلی پذیرفته می‌شود. علاوه‌بر این دستمزد پزشکان با اینکه بیمه‌ها تا 7 ماه پرداخت می‌کنند اما بیمارستان دستمزد پزشکان و کادر پزشکی را سروقت پرداخت و تصفیه می‌کند.

رضایتمندی 98.7 درصدی بیماران

بنابر اعلام روابط عمومی اتاق تهران، رئیس بیمارستان بازرگانان در ادامه این نشست با نمایش تصاویری از سیر بازسازی این مرکز درمانی به برخی شاخص‌های عملکری اشاره کرد و گفت: تعداد تخت‌های این بیمارستان از 102 تخت در سال 1396 به 155 تخت فعال در سال 1401 رسیده است. همچنین درصد اشغال تخت از 47.5 درصد در سال 1396 به 73.8 درصد در سال 1401 افزایش یافته، در حالیکه متوسط کشوری این شاخص 66.6 درصد است. همچنین متوسط اقامت بیماران نیز از 3 روز به 2.1 روز کاهش یافته و نکته حائز اهمیت اینکه متوسط کشوری این شاخص 3.4 روز است.

او با اشاره به شاخص تعداد پذیرش بستری یادآور شد: میزان بستری در سال 1396 برابر 6040 نفر بوده که در سال 1401 به 17هزار و 163نفر افزایش یافته است. این افزایش در شرایطی رقم خورده که بیمارستان قبلا در اختیار کمیته امداد بوده و خدمات آن رایگان ارائه می‌شده و اکنون به صورت خصوصی اداره می‌شود.

کلانتری در ادامه به شاخص‌های کیفی این بیمارستان پرداخت و تصریح کرد: میزان رضایتمندی بیماران در سال 1398 بالغ‌بر 86.36 درصد برآورد شده بود که اکنون این رقم به 98.73 ارتقا پیدا کرده است. جالب اینکه متوسط کشوری میزان رضایتمندی زیر عدد 80 است. همچنین درصد عفونت‌های بیمارستانی در این مرکز درمانی از 0.5 درصد در سال 1398 به 0.63 درصد در سال 1401 رسیده و این درحالی است که متوسط کشوری در این شاخص کیفی معادل 3درصد است.

رئیس بیمارستان بازرگانان با بیان اینکه در این بیمارستان روزانه حدود یکهزار بیمار پذیرش می‌شود، اظهار داشت: یکی از شاخص‌های کیفی این مرکز درمانی آن است که بیمار از بدو ورود در صورت نیاز به بستری شدن، کمتر از 6 ساعت تعیین تکلیف می‌شود.

او با بیان اینکه میزان رضایتمندی بیماران طی دو مرحله انجام می‌گیرد، افزود: رضایت‌سنجی از بیماران بستری به طور مرتب از طریق تماس تلفنی با بیماران، در بازه زمانی یک هفته تا 10 روز پس از ترخیص آنها انجام ‌می‌شود. در این بررسی 18 فاکتور با در نظر گرفتن همه بخش‌هایی که بیمار از لحظه پذیرش تا لحظه ترخیص با آنها مرتبط است مورد سنجش و ارزیابی قرار می‌گیرد. تعداد کل بیماران بستری در سال1400 برابر 11 هزار و 333 نفر بوده است که با 5238 نفر معادل 46.21 درصد بیماران بستری تماس گرفته شده است. بررسی نتایج حاصله از اجرای این طرح نشان می‌دهد میزان شاخص رضایتمندی بیماران از خدمات بیمارستان 96.94 درصد بوده است. همچنین میزان رضایت بیماران از خدمات بیمارستان در سال 1401 به 98.65 درصد ارتقا یافته است.

کلانتری با بیان اینکه رضایت‌سنجی از بیماران به طور جداگانه از طریق مرکز تماس اتاق تهران نیز انجام می‌گیرد، توضیح داد که این دستاوردها حاصل 1100 نفر - ساعت آموزش کارکنان در ارتباط با استانداردهای ارتباطی بوده است.

او در ادامه به پروژه‌های عمرانی اجرا شده و دردست اجرای این بیمارستان پرداخت و گفت: از‌ سال 1396‌ تاکنون 42‌ پروژه‌ با‌ هزینه 214‌ میلیارد ‌تومان‌ مورد‌ بهره‌بردای ‌قرار ‌گرفته‌اند و همچنین پروژه رادیوتراپی با هزینه تقریبی 78 میلیارد تومان در حال اجراست. راه‌اندازی این بخش با تجهیزات پیشرفته می‌تواند بیماران جنوب تهران را از مراجعه به دیگر مراکز درمان در مناطق دیگر بی‌نیاز کند و در صورت راه‌اندازی آن در تابستان، 80 درصد فرانشیز خدمات رادیوتراپی شامل تخفیف خواهد شد.

کلانتری اضافه کرد: به‌طور کلی از سال 1398 تاکنون، حدود 26 میلیارد تومان نیز از محل کمک خیرین و نیکوکاران به پروژه‌های عمرانی بیمارستان اختصاص یافته است.

اتاق تهران به وظیفه‌اش عمل می‌کند

در ادامه این نشست، رئیس هیات مدیره بیمارستان بازرگانان نیز طی سخنانی با اشاره به اینکه این روزها بحث مسئولیت اجتماعی شرکتی در ایران و جهان مورد توجه قرار دارد، گفت: البته این مبحث به‌دلیل حمایت‌های ویژه‌ قانونی در جهان، ابعاد وسیع‌تری پیدا کرده است. در ایران اما موسسات خیریه چندان مورد حمایت قرار نمی‌گیرد که اگر این حمایت صورت گیرد، این نوع فعالیت‌ها گستردگی بیشتری پیدا می‌کند.

مهدی کرباسیان با بیان اینکه حوزه سلامت یکی از ظریف‌ترین و حساس‌ترین حوزه‌ها در زمینه ایفای مسئولیت اجتماعی است، افزود: حساسیت این حوزه از آن جهت است که با عموم مردم سروکار دارد و برای توسعه فعالیت‌ها در این بخش، ضرورت فرهنگ‌سازی مسئولیت ‌اجتماعی شرکتی به شدت احساس می‌شود.

کرباسیان با اشاره به اینکه بیمارستان بازرگانان به‌عنوان یک بیمارستان وقفی و خیریه در جنوب شرقی تهران واقع شده و در این منطقه بیمارستان باکیفیتی مشاهده نمی‌شود، ادامه داد: این مرکز درمانی پذیرای بیمارانی از مناطق جنوبی تهران نظیر پاکدشت و ری است و هیات رئیسه اتاق تهران در سال 1395 با اتخاذ تصمیمی استراتژیک درراستای ایفای مسئولیت اجتماعی نسبت به احیای این بیمارستان اقدام کرد.

او با ارائه این توضیح که بیمارستان از زمان بازگشت به اتاق تهران بیش از 80 درصد بازسازی شده است، ادامه داد: بیمارستان به صورت خصوصی اداره می‌شود اما تعرفه‌های درمانی آن به‌طور کامل طبق مصوب دولت است. ضمن آنکه این بیمارستان، تنها بیمارستان خصوصی است که همه بیمه‌ها را می‌پذیرد. اگرچه، طبق برآوردها رقم مطالبات بیمارستان از بیمه‌های مختلف حدود 198 میلیارد تومان برآورد شد که با وجود این مطالبه، بیمارستان همچنان سرپا مانده است. افزون بر این، صندوقی با کمک و اعتبار نیکوکاران نیز ایجاد شده که در صورت تشخیص مددکاری بیمارستان درباره عدم توانایی بیمار در پرداخت هزینه خدمات، هزینه‌های او از این صندوق پرداخت می‌شود و به‌عنوان نمونه در سال گذشته 8.9 میلیارد تومان از این محل هزینه شده است.

رئیس هیات امنای بیمارستان بازرگانان همچنین گفت که این مرکز درمانی که در سال‌های قبل زیان‌ده بوده و در سال‌های 1400 و 1401 به نقطه تعادل در درآمد و هزینه‌ها رسیده و حتی یک ریال از کمک‌های اتاق بازرگانی را برای هزینه‌های جاری صرف نکرده و تمام این هزینه‌ها برای بازسازی و توسعه و تجهیز بیمارستان هزینه شده است.

کرباسیان با اشاره به تلاش بی‌وقفه کادر پزشکی و پرستاری بیمارستان تصریح کرد: بیمارستان هیچ رقمی مازاد بر تعرفه‌های مصوب مربوط به یک مرکز درمانی خیریه دریافت نمی‌کند. این تعرفه‌ها از تعرفه بیمارستان‌های دولتی بیشتر و از تعرفه بیمارستان‌های خصوصی کمتر است. ضمن اینکه تیم مدیریتی بیمارستان تلاش کرده با وجود پرداخت دیرهنگام مطالبات از سوی بیمه‌ها، مطالبات پزشکان و پرسنل را سروقت پرداخت کند و در این امر موفق بوده که نتیجه آن جذب پزشکان و نیروی کاری متبحر و متخصص بوده است.

پس از ارائه این توضیحات، بازدید خبرنگاران از بخش‌های مختلف این مرکز درمانی به اتفاق رئیس بیمارستان آغاز شد. بخش‌هایی که سردر آنها به نام نیکوکاران و احیاکنندگان نام‌‌آشنای آنها مزین شده بود. در جریان این دیدار با حفظ حقوق بیماران از بخش‌های مختلف و بعضی اتاق‌های فاقد بیمار یا مجوز پزشکان و پرسنل مقیم از برخی بخش‌ها مانند نگهداری نوزدان بازدید به عمل آمد.

گزارش: دانش پورشفیعی
 

ثبت دیدگاه

شکیبا باشید ...