پیشرفت ۷۲ درصدی در تسهیل تجارت دیجیتال

پیشرفت ۷۲ درصدی در تسهیل تجارت دیجیتال

پیشرفت ۷۲ درصدی در تسهیل تجارت دیجیتال؛ بر اساس ششمین نظرسنجی سازمان ملل، اجرای اقدامات تسهیل تجارت به ۷۲ درصد رسیده و اگرچه اقتصادهای توسعه‌یافته در صدر قرار دارند، کشورهای آسیب‌پذیر هنوز با شکاف‌های قابل توجه روبه‌رو هستند.

به گزارش ، ششمین نظرسنجی جهانی تجارت دیجیتال و پایدار سازمان ملل که عملکرد ۱۶۰ اقتصاد را بررسی کرده، نشان می‌دهد میانگین جهانی اجرای اقدامات تسهیل تجارت از ۶۸.۶ درصد در سال ۲۰۲۳ به ۷۲ درصد در سال ۲۰۲۵ رسیده است.  

طبق نتایج این گزارش، تمامی مناطق جهان طی یک سال گذشته پیشرفت داشته‌اند. اقتصادهای توسعه‌یافته با نرخ اجرای ۸۶ درصد در صدر قرار گرفته‌اند؛ در حالی که کشورهایی مانند اقتصادهای کمتر توسعه‌یافته، محصور در خشکی و جزایر کوچک در حال توسعه بین ۵۶ تا ۶۸ درصد پیشرفت را ثبت کرده‌اند که پایین‌تر از میانگین جهانی محسوب می‌شود.  

ربکا گرینسپن، دبیرکل آنکتاد، با هشدار نسبت به آثار اختلالاتی نظیر کووید-۱۹، تنش‌های ژئوپلیتیکی، بحران‌های اقلیمی و نوسانات تجاری، تأکید کرد: «زنجیره‌های تأمین تحت فشار قرار گرفته‌اند و تقویت شفافیت، کارآمدی و تاب‌آوری نظام تجاری جهان بر پایه چندجانبه‌گرایی حیاتی‌تر از هر زمان دیگری است.»

این نظرسنجی ۶۲ اقدام را مورد بررسی قرار داده؛ از جمله بندهای توافق‌نامه تسهیل تجارت سازمان جهانی تجارت (WTO TFA)، تجارت بدون کاغذ، تجارت الکترونیکی فرامرزی، تسهیل تجارت سبز و حمایت از مشارکت زنان و کسب‌وکارهای کوچک.  

در میان حوزه‌ها، بیشترین پیشرفت در تجارت بدون کاغذ فرامرزی گزارش شده و احراز هویت دیجیتال و چهارچوب‌های قانونی تجارت الکترونیکی نیز شاهد رشد چشمگیر بوده‌اند.  

از جمله ابتکارات مؤثر می‌توان به این موارد اشاره کرد:
- توافق‌نامه چارچوبی آسیا-اقیانوسیه برای تجارت بدون کاغذ  
- منطقه آزاد تجاری قاره آفریقا  
- فرآیند یکپارچه‌سازی اقتصادی آمریکای مرکزی  

این ابتکارات بستر همکاری بین‌دولتی، ظرفیت‌سازی و گذار به تجارت دیجیتال را فراهم می‌کنند.  

این نظرسنجی دوسالانه با همکاری پنج کمیسیون منطقه‌ای سازمان ملل و آنکتاد انجام شده و با هدف شناسایی شکاف‌ها و اولویت‌های سیاست‌گذاری در زمینه تسهیل تجارت صورت می‌گیرد.  

آنکتاد همچنین با اجرای برنامه‌هایی چون ASYCUDA برای دیجیتالی‌سازی گمرکات، حمایت فنی و ظرفیت‌سازی کشورها را به‌ویژه در تقویت زیرساخت‌های تجاری و تاب‌آوری زنجیره‌های تأمین ادامه می‌دهد.

ثبت دیدگاه

شکیبا باشید ...