ارائه 200 فرصت سرمایهگذاری در نفت ایران
ارائه 200 فرصت سرمایهگذاری در نفت ایران؛ بیش از ۲۰۰ فرصت سرمایهگذاری و تأمین مالی با ارزشی بیش از ۱۳۵ میلیارد دلار در نفت و گاز ایران ارائه شده است.
به گزارش صنعتصنف، وزیر نفت در رویداد «تحول در سرمایهگذاری و توسعه بالادست صنعت نفت و گاز ایران» اظهار داشت: نامگذاری سال جاری که با تدبیر رهبر معظم انقلاب بهعنوان «سال سرمایهگذاری برای تولید» تعیین شده، تنها یک شعار نیست بلکه نقشه راهی جامع برای همه بخشهای اقتصادی کشور، بهویژه صنعت نفت و گاز محسوب میشود.
محسن پاکنژاد با بیان اینکه امروز با برگزاری این رویداد، گامی مؤثر در راستای تحقق این تدبیر حکیمانه برداشتهایم، گفت: وزارت نفت تاکنون 16 قرارداد در قالب IPC برای توسعه 23 میدان نفتی و گازی با مجموع سرمایهگذاری بیش از 27 میلیارد دلار امضا کرده است که از این تعداد، 9 قرارداد با ارزشی بالغ بر 13 میلیارد دلار در مرحله اجرا قرار دارند و بقیه نیز در آستانه نهایی شدن و در شرف تنفیذ هستند.
پاکنژاد از امضای قرارداد فشارافزایی میدان مشترک پارس جنوبی با سرمایهگذاری حدود 17 میلیارد دلار بهعنوان بزرگترین پروژه اخیر یاد کرد و گفت: امیدواریم این قرارداد نیز بهزودی تنفیذ شود و اجرای آن با مشارکت پیمانکاران بزرگ داخلی آغاز شود.
وزیر نفت در ادامه از ارائه بیش از 200 فرصت سرمایهگذاری و تأمین مالی با ارزشی بیش از 135 میلیارد دلار در رویداد تحول در سرمایهگذاری خبر داد و اضافه کرد: ارزش راهبردی این فرصتها فراتر از حجم سرمایهگذاری بوده و اصلیترین مزیت این بستهها در طراحی نوین ابزارها، قراردادها و تسهیلات است که با هدف کاهش ریسک سرمایهگذار، تسریع بازگشت سرمایه و افزایش شفافیت ساختار پروژهها ارائه شدهاند.
وی ادامه داد: فرصتهای سرمایهگذاری در رابطه با طیف متنوعی از پروژهها ارائه شده است که میتوان به «توسعه 100 میدان نفتی و گازی»، «طرحهای نوآورانه در جمعآوری گازهای مشعل»، «احداث واحدهای فرآورشی سریعالاحداث»، «خطوط انتقال»، «ایستگاههای تقویت فشار» و حتی «پروژههای توپکرانی هوشمند» اشاره کرد.
وزیر نفت با تأکید بر رونمایی از بسته مشوقها و تسهیلات جدید قراردادی در بخش بالادستی نفت و گاز در این رویداد گفت: تنوع در سبد قراردادی که برای بخش خصوصی طراحی شده است، میتواند بسیاری از نگرانیهای قبلی سرمایهگذاران را در مورد محدودیت قالب قراردادی شرکت ملی نفت ایران برطرف کند.
پاکنژاد تأکید کرد: قراردادهای IPC و قراردادهای مشارکت عمومی- خصوصی به همراه شیوهنامه جدید تأمین مالی با دستورعملهای جدید، شفاف و عملیاتی، مسیری جدید در توسعه میدانهای مشترک و مستقل باز خواهد کرد.
وی ادامه داد: برای نمونه، آغاز اجرای مدل تأمین مالی پروژه میدان مشترک سهراب، بهعنوان یکی از نخستین پروژههای بهرهمند از شیوهنامه جدید، گام نخست در عملیاتی شدن این تحول است. این انعطافپذیری و شفافیت، پیامی واضح به بخش خصوصی و غیردولتی دارد که ما آماده مذاکره حتی بر سر نوع قراردادها هستیم.
وزیر نفت با بیان اینکه امروز شاهد امضای مشارکتنامه اعضای سهامدار صندوق تضمین نفت با سرمایه 300 میلیون یورویی و ظرفیت صدور ضمانتنامه تا سقف 6 میلیارد دلار خواهیم بود، گفت: این صندوق با مشارکت شرکت ملی نفت ایران، بانکها، بورس انرژی و شرکتهای اکتشاف و تولید برای پشتیبانی از سرمایهگذاران در پروژههای بالادستی طراحی شده است.
پاکنژاد معرفی ابزار جدید تأمین مالی جمعی با نام «پتروکراد» را یکی دیگر از دستاوردهای رویداد تحول در سرمایهگذاری برشمرد و بیان کرد: این ابزار برای نخستین بار امکان جذب سرمایههای خرد مردمی از مسیر بازار سرمایه را در صنعت نفت فراهم میسازد.
وی ادامه داد: همچنین از دیگر اقدامهای شاخص در این رویداد میتوان به واگذاری گازهای مشعل با نرخ پایه صفر به سرمایهگذاران طرحهای جمعآوری اشاره کرد.
پاکنژاد با بیان اینکه ما در وزارت نفت بر این باوریم که برای موفقیت در این مسیر باید ضمن استفاده ترکیبی و هوشمندانه از ظرفیت قراردادهای IPC و مشارکت عمومی - خصوصی، از ظرفیتهای بازار پول و سرمایه نیز بهصورت خلاقانه بهرهبرداری کرد، بیان کرد: هرکدام از این ابزارها میتوانند در قالب سیاستی یکپارچه، مسیر توسعه پایدار و خوداتکای صنعت نفت را هموار کنند.
وی خاطرنشان کرد: امروز زمان تصمیمهای بزرگ است؛ تصمیمهایی که جایگاه ایران را در صنعت نفت جهانی برای دهههای آینده رقم خواهد زد.
ثبت دیدگاه