کلیات طرح اصلاح قانون نظام صنفی تصویب شد

کلیات طرح اصلاح قانون نظام صنفی تصویب شد

کلیات طرح اصلاح قانون نظام صنفی تصویب شد؛ اصلاح قانون نظام صنفی، بی‌شک بستری برای رونق و توسعه کسب‌وکارها و زمینه تحقق و برقراری عدالت اجتماعی را فراهم می‌کند.

به گزارش ، رئیس اتاق اصناف ایران، در حاشیه جلسه علنی امروز مجلس شورای اسلامی با اشاره به تصویب کلیات طرح اصلاح قانون نظام صنفی، این اتفاق را مهم و ارزشمند قلمداد کرد و گفت: امروز اصناف کشور پس از ۱۰ سال انتظار، شاهد تأثیرگذارترین رویداد صنفی کشور بودند.

مجتبی صفایی افزود: با تصویب کلیات طرح اصلاح قانون نظام صنفی در مجلس شورای اسلامی، پیوند برادری و وحدتی که پیش از این بسته شده بود، امروز در صحن علنی مجلس به منصه ظهور گذاشته شد.

وی ادامه داد: به‌رغم جریان‌هایی که تلاش می‌کرد نقش اتاق اصناف را کمرنگ کرده و جایگاه آن را به انزوا بکشاند، اما امروز و به لطف پروردگار و همت نمایندگان انقلابی، با رأی حداکثری، کلیات طرح اصلاح قانون نظام صنفی به تصویب رسید.

رئیس اتاق اصناف ایران اضافه کرد: اصناف همواره طلایه‌داران خدمت‌رسانی به ملت بزرگ ایران بوده و طبق فرمایش امام خمینی (ره) بازوان ستبر نظام جمهوری اسلامی هستند، بنابراین اصلاح قانون نظام صنفی از دغدغه‌ها و مطالبات همیشگی آنها بود.

وی خاطرنشان کرد: در شرایط سخت اقتصادی امروز، اصلاح قانون نظام صنفی، بی‌شک بستری برای رونق و توسعه کسب‌وکارها فراهم خواهد کرد و زمینه تحقق و برقراری عدالت اجتماعی را فراهم می‌کند. مضاف بر اینکه در پرتو اصلاح این قانون، جامعه ایران نیز منتفع می‌شوند و گره کور بسیاری از مشکلات اقتصادی کشور باز خواهد شد.

بنابر اعلام پایگاه اطلاع‌رسانی اتاق اصناف ایران، صفایی با قدردانی از تلاش و زحمات بی‌وقفه مجلس شورای اسلامی درراستای اصلاح این قانون گفت: تصویب کلیات اصلاح قانون نظام صنفی، مصداق بارزی از آگاهی و توجه هیأت رئیسه و نمایندگان مجلس شورای اسلامی به جایگاه و نقش اصناف در اقتصاد کشور است.

شفاف‌سازی فعالیت‌ها و درآمدهای اتحادیه‌ها

رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس در صحن علنی مجلس درباره اشکالات مطرح به اصلاحیه قانون نظام صنفی گفت: نخستین اقدام این است که ما اجازه ندهیم فعالیت‌هایی که مجوز لازم را از مراکز قانونی ندارند در حوزه نظام صنفی کشور تشکیل شوند هرچند ضمانت‌های اجرایی آن در این متن به طور کامل دیده شده است تا از هرگونه فعالیت صنفی فاقد مجوز لازم جلوگیری شود. نکته دوم شفاف‌سازی درآمدهای اتحادیه‌ها ازجمله درآمدهای عملیاتی و غیرعملیاتی است که این مهم برای نخستین بار در قانون مورد توجه قرار گرفته است که براساس آن تمام اتحادیه‌ها در کشور مکلفند صورت‌های مالی و ترازنامه‌های خود را در سامانه‌های تخصصی بارگذاری کنند و اشراف اطلاعاتی دستگاه‌های اطلاعاتی بر عملکرد آنها در حوزه‌های مختلف انجام می‌شود.

محمدرضا پورابراهیمی داورانی افزود: همچنین برای نخستین بار یک فرم ثابت از جایگاه قانونی به آنها ابلاغ می‌شود تا تمام اطلاعات مربوط به عملکردشان درج شود، بنابراین باید پرسید آیا شفاف‌سازی اطلاعات کار اشتباهی است؟ کلیات این طرح ناظر بر چنین مسائلی است و اگر دوستان با جزئیات آن مخالفتی دارند در زمان بررسی جزئیات مطرح کنند.

نماینده مردم کرمان و راور در مجلس ادامه داد: در رابطه با موارد مرتبط با حد نصاب واحدهای صنفی برای انجام، راهکار اتحادیه‌های تجمیعی را برای مناطقی که فاقد اتحادیه هستند مطرح کردیم، آیا این کار در اقتصاد ایران ایجاد مافیا می‌کند؟ همچنین در مورد موضوع انتخابات گفته‌ایم؛ کمیته‌ای مرکب از نمایندگان وزارت کشور، وزارت صمت، پلیس اماکن، تعزیرات و بسیج اصناف پای کار آمده و از وزارت اطلاعات، قوه قضائیه و نیروی انتظامی استعلام کنند. نظارت بر این مجموعه نیز کاملاً مورد توجه قرار گرفته به طوری که حتی به اندازه سر سوزنی تخطی صورت نگیرد.

پورابراهیمی اضافه کرد: این پیشنهاد کمیسیون اقتصادی به بهبود وضعیت انتخابات در اتحادیه اصناف کشور کمک خواهد کرد و به یقین مافیا ایجاد نمی‌کند بنابراین بهتر است با چنین ادبیات با مردم صحبت نشود. اصناف سال‌ها در نظام اقتصادی کشور آزمون خود را پس داده‌اند و نظارت بر سامانه توسط دستگاه‌های نظارتی همچون نیروی انتظامی و اماکن انجام خواهد شد و در نهایت درخواست دارم با رأی قاطع به این طرح رأی دهید.
 

ثبت دیدگاه

شکیبا باشید ...