درخواست اصناف برای بازگشت به ستاد تنظیم بازار

درخواست اصناف برای بازگشت به ستاد تنظیم بازار

درخواست اصناف برای بازگشت به ستاد تنظیم بازار؛ در گذشته نمایندگان اصناف در جلسات تنظیم بازار حاضر می‌شدند اما اکنون حذف شدند که ما خواهان تجدیدنظر وزیر صمت در این‌باره هستیم.

به گزارش ، رویداد تجهیز و یکپارچه‌سازی واحدهای بازرسی اتاق‌های اصناف سراسر کشور با همکاری نهاد ریاست جمهوری، وزارت صنعت، معدن و تجارت و اتاق اصناف ایران روز چهارشنبه ۱۰ آبان ۱۴۰۲ در محل نمایشگاه‌های بین‌المللی تهران برگزار شد.

رئیس اتاق اصناف ایران در این رویداد با تقدیر از نگاه وزیر صمت نسبت به اصناف و بازار گفت: بر ما ثابت شده است که وزیر صمت بیش از هر مسئولی دغدغه مجموعه اصناف را دارد. به طوری که در جلسه هیات عالی نظارت تمامی مطالبات اصناف مورد قبول واقع شد و امروز شاهد اجرایی شدن یکی از آن مطالبات و تامین خودروهای مورد نیاز بازرسان اتاق‌های اصناف سراسر کشور هستیم.

مجتبی صفایی اضافه کرد: از این رو وقتی می‌بینیم که دولت به‌دنبال رفع مشکلات و مطالبات اصناف است در مقابل، اصناف نیز همچون گذشته در خدمت نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران و مصرف‌کننده خواهند بود.

وی افزود: در حال حاضر بازرسان اتاق‌های اصناف سراسر کشور بالغ‌بر ۹۰ خودرو داشته و ۱۵۰ خودرو نیز به صورت استجاری دارند. برآوردها نیاز به ۷۰۰ خودرو را نشان می‌دهد که امروز با ورود ۵۵۰ خوردوی شاهین با نرخ دولتی به این مجموعه و خروج خودروهای فرسوده، نیاز بازرسان اتاق‌های اصناف به خودرو رفع می‌شود. همچنین تعدادی موتور نیز از محل منابع درآمدی جدید اتاق اصناف ایران تامین خواهد شد.

رئیس اتاق اصناف ایران تصریح کرد: این خودرو ها به GPS متصل خواهند شد و به این ترتیب مسافت طی شده در سامانه مشخص خواهد بود. دقایق توقف خودرو در محل و حتی عملکرد راننده از نظر سرعت در حرکت هم قابل بررسی خواهد بود. با تجهیز بازرسان به تبلت این بازرسی‌ها به ویژه در حوزه رسیدگی به شکایات مردمی سرعت قابل توجهی خواهد گرفت و نتیجه آن بلافاصله به سامانه مورد نظر تعزیرات حکومتی ارجاع خواهد شد.

صفایی ادامه داد: در حال حاضر ۱۵۰۰ بازرس فعال داریم که برای تجهیز ایشان به زیرساخت‌های بازرسی هوشمند نیازمند ۷۵۰ تبلت هستیم.

وی یادآور شد: یکی از مشکلات ما در امر بازرسی فقدان شماره سه یا چهار رقمی مختص بازرسی اصناف است به نحوی که مردم بتوانند ارتباط مستقیم با واحدهای بازرسی داشته باشند.

سهم اصناف از درآمد جریمه‌ها پرداخت شود

رئیس اتاق اصناف ایران خاطرنشان کرد: روزی که تبصره «ش» ماده ۳۷ تصویب شد برخی معتقد بودند که نباید امر بازرسی از بازار به اصناف سپرده شود و می‌گفتند چاقو دسته خود را نمی‌برد اما دیدیم که طی هفت ماهه گذشته، از یک میلیون و ۵۰۰ هزار بازرسی انجام شده، ۷۵ هزار پرونده به ارزش ۴۰۰ میلیارد تومان به تعزیرات ارائه شد. با این وجود، وجوه مربوط به تبصره ۷ ماده ۷۲ قانون نظام صنفی مربوط به بازگشت یک سوم از درآمدهای حاصل از جرائم دریافتی از خزانه به اتاق اصناف ایران بازنگشت. این در حالی است که اتاق‌های اصناف نباید نگران تامین مالی باشند.

صفایی در ادامه به خطرات جانی بازرسان و شهادت تعدادی از ایشان در دوران شیوع بیماری کرونا اشاره کرد و گفت: لازم است بازرسان به عنوان ضابط معرفی شوند و خطرات حین بازرسی برای ایشان کاهش داده شود.

رئیس اتاق اصناف ایران با اشاره به اظهارت وزیر صمت نسبت به تکریم اصناف باانصاف گفت: گاهی توجه‌ها حول محور تعداد محدودی واحدهای صنفی متخلف است اما آنچه اهمیت دارد این است که به همان میزان باید به واحدهای صنفی منصف و خیران بازار که هیچ وقت نامی از آنها برده نمی‌شود نیز توجه کرد.

وی با اشاره به حذف نمایندگان اتاق اصناف از جلسات تنظیم بازار، تصریح کرد: در گذشته نمایندگان اصناف در جلسات تنظیم بازار حاضر می‌شدند اما اکنون حذف شدند و تنها دستورات جلسه این ستاد برای اجرا به اصناف اعلام می‌شود که خواهان تجدیدنظر وزیر صمت در این خصوص هستیم.

رئیس اتاق اصناف ایران در ارتباط با صدور پروانه برای دستفروشان نیز گفت: اخیرا مصاحبه‌ای در این خصوص انجام شده و در آن اعلام شد برای دستفروشان پروانه صادر می‌شود اما باید توجه داشت که دستفروشان باید تنها در قالب روزبازارها ساماندهی شوند.

صفایی اضافه کرد: در حال حاضر دستفروشان در جلوی مغازه اصناف دستفروشی می‌کنند و فعالان صنفی نمی‌توانند جلوی آنها را بگیرند در صورتی که پروانه نیز به آنها داده شود مشکلات بیشتری ایجاد خواهد شد.

بنابر اعلام پایگاه اطلاع‌رسانی اتاق اصناف ایران، رویداد تجهیز و یکپارچه‌سازی واحدهای بازرسی اتاق‌های اصناف با حضور عباس علی‌آبادی وزیر صنعت، معدن و تجارت، علیرضا شاه‌میرزایی معاون تجارت و خدمات وزارت صمت، محمدمهدی برادران معاون صنایع عمومی وزارت صمت، حسین فرهیدزاده رئیس سازمان حمایت مصرف‌کنندگان و تولیدکنندگان، غلامرضا مهدوی دبیر هیات عالی نظارت، مجتبی صفایی رئیس اتاق اصناف ایران، هیات رئیسه اتاق اصناف ایران، رئیس و هیات رئیسه اتاق اصناف تهران، رئیس و هیات رئیسه اتحادیه‌های کشوری، برخی روسای اتحادیه‌های صنفی تهران، بهنام نیک‌منش معاون بازرسی و نظارت اتاق اصناف ایران و مدیران بازرسی و بازرسان اتاق اصناف تهران و اتحادیه‌های صنفی تهران برگزار شد.
 

ثبت دیدگاه

شکیبا باشید ...